Cisco se teme de Microsoft. Vezi de ce nu are incredere in gigantul IT

Joi, 16 Februarie 2012, ora 08:02
1626 citiri
Cisco se teme de Microsoft. Vezi de ce nu are incredere in gigantul IT

Compania de networking Cisco se va adresa instantei Uniunii Europene, in urma preluarii Skype de catre Microsoft, temandu-se ca va bloca accesul altor servicii de video conferinta.

Microsoft a cumparat Skype, pentru 8,5 miliarde de dolari, dar Cisco nu are incredere ca firma de IT va respecta clauzele prevazute in contract. Reprezentatii Cisco se tem ca Microsoft va bloca serviciile de conferinta video, puncteaza ABC News.

Comisia de reglementare europeana in domeniul concurentei a aprobat preluarea Skype de catre Microsoft in octombrie, iar fuziunea a fost finalizata la sfarsitul aceleiasi luni. Microsoft spera ca detinerea Skype pozitiona compania mai bine pe piata, impotriva Apple si Google.

Pe de alta parte, pentru Cisco, cel mai mare producator mondial de echipamente pentru retelele de calculatoare, afacerea Skype creaza un precedent serios pentru sistemele sale destinate conferintelor video.

"Cisco nu se opune fuziunii, dar considera ca ar fi trebuit puse mai multe conditii de catre Comisia Europeana, care ar fi trebuit sa se asigure ca standardele de interoperabilitate sunt respectate", a afirmat Marthin De Beer, seful diviziei de video conferinte din cadrul Cisco.

Comisia Europeana ar fi trebuit sa ceara Microsoft introducerea unor standarde deschise pentru conferintele video, similare cu cele care exista deja pe piata de telefonie mobila.

Aceste standarde ar putea permite utilizatorilor de mobile care folosesc servicii de la Cisco sa poata alege si alte servicii, precum cele de la Skype sau Google.

"Efectuarea unui apel-video ar trebui sa fie la fel de usoara precum formarea unui numar de telefon", sustine De Beer. "Astazi, cu toate acestea, nu poti efectua apeluri video fara sa faci apel la mai multe platforme, aspect care justifica frustrarea consumatorilor si a mediului de afaceri", mai puncteaza oficialul Cisco.

Acesta si-a exprimat temerea ca Microsoft va bloca accesul utilizatorilor Skype catre alte servicii, in special cand vor trebui sa monetizeze videoconferintele.

Skype, cu aproximativ 170 de milioane de utilizatori, este de departe cel mai populare servicii de apeluri video, efectuate pe internet. Microsoft a confirmat ca va incerca sa integreze Skype in gama sa de produse, dar nu a mentionat clar care produse vor fi integrate si nici cand se va intampla asta.

"Abia asteptam sa lucram cu echipa Skype pentru a crea noi modalitati de a-i ajuta pe oameni sa pastreze legatura cu cei dragi, colegi si clienti, oricand si oricum", a declarat Steve Ballmer, CEO Microsoft, imediat dupa achizitia Skype, din luna octombrie 2011.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#cisco systems, #preluare Skype Microsoft, #Microsoft Skype , #Companii IT