Companiile din industria IT, "lozul de aur'

Luni, 12 Decembrie 2011, ora 19:17
1137 citiri
Companiile din industria IT, "lozul de aur'

Companiile din industria IT ar putea fi considerate lozul cel mare pentru investitori, in conditiile in care, actiunile acestora rezista la toate socurile determinate de criza economica si chiar inregistreaza si cresteri considerabile in contextul actual.

Veniturile nete ale companiilor mari din industria IT, precum Apple si Oracle, vor creste cu 11%, in medie, anul viitor, scrie Bloomberg.

Estimarile de profit sunt cu 2,3% mai mari fata de punctul maxim inregistrat anul acesta, o performanta notabila, avand in vedere ca in majoritatea industriilor, previziunile au fost ajustate cu pana la 29%.

Rezistenta companiilor din sectorul IT alimenteaza optimismul pe piata americana si dovedeste ca sectorul se redreseaza, desi in Europa criza datoriilor se agraveaza, iar cresterea Chinei incetineste.

Un analist citat de Bloomberg sustine ca estimarile pentru profit sunt prea mari si ca investitorii se supun acelorasi riscuri ca in 2000 si 2007, cand actiunile unor companii producatoare de componente de calculator au avut scaderi de pana la 56%.

Chiar si asa, "cand piata bursiera isi va reevalua pozitia, actiunile firmelor din IT vor fi primele care vor beneficia de cresteri", spune un specialist din cadrul Russell Investments.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#actiuni profit, #companii actiuni profit, #companii it profit , #Companii IT