De la start-up la poveste de succes. Cum atragi atentia unui business angel?

Sambata, 19 Mai 2012, ora 00:00
3607 citiri
De la start-up la poveste de succes. Cum atragi atentia unui business angel?

Ce inseamna sa primesti o investitie de la un business angel, dar si care sunt secretele care te fac sa fii atractiv in fata acestuia sunt doar cateva dintre subiectele abordate de Cristian Logofatu, Co-fondator BITTNET Systems, companie care a primit o investitie substantiala in urma participarii la VentureConnect.

Lider de piata in sectorul de Network Training din Romania, BITTNET Systems nu mai poate fi considerat un startup in formare. De cinci ani dovedesc ca au un business sustenabil, cu o crestere continua chiar si intr-o perioada economica mai putin fericita.

In prezent, cifra de afaceri BITTNET Systems atinge 500.000 de euro anual, iar conform estimarilor din cadrul companiei, aceasta va depasi 8.000.000 de euro in urmatorii cinci ani. Performanta companiei a fost recunoscuta de multe ori, iar pe viitor se anunta o perioada extrem de solicitanta, dar in acelasi timp foarte motivanta.

In noiembrie 2011, BITTNET Systems era una dintre cele douasprezece companii care isi prezentau afacerea la cea de-a patra editie VentureConnect. La numai doua luni, a primit o investitie substantiala din partea unui business-angel roman - Razvan Capatina, cu o experienta de peste 10 ani in domeniul marketing-ului si a publicitatii.

Cristian Logofatu, Co-fondator BITTNET Systems vorbeste despre experienta VentureConnect si modelul de business BITTNET Systems.

Spuneti-ne mai multe despre povestea Bittnet Systems. Cum a reusit compania sa atraga atentia lui unui business angel?

BITTNET Systems este o companie cu o istorie de 5 ani si cu un business real. Participarea, insa, la VentureConnect a fost oportunitatea pe care am valorificat-o la maxim. Pentru prezenta la eveniment ne-am pregatit extrem de bine, am repetat prezentarea de peste 20 de ori, iar training-ul oferit de Lucian Mindruta (Creative Marketing Manager Mediafax Group) inaintea evenimentului, a fost un element esential.

Compania era pe picioare, producea rezultate, si avea nevoie doar de combustibil pentru a merge mai departe - si aici a intervenit prezenta lui Razvan Capatina.

Desi ne cunosteam dinainte - fiind concurenti in campionatul national de off-road - niciodata nu ne-am pus problema de a lucra impreuna. Asta pana la participarea noastra in cadrul VentureConnect, eveniment in urma caruia ni s-au deschis reciproc ochii asupra posibilitatii de colaborare.

Planul dumneavoastra de afaceri a fost elementul de baza in aceasta "atractie" business-investitor. Care este secretul unui plan de afaceri reusit?

Realismul. Este important sa visezi 'mare', dar in acelasi timp trebuie sa demonstrezi ca intelegi bine afacerea, ca stii ce / cand / cum / de ce ti se intampla. Trebuie sa te concetrezi clar si puternic pe vanzari, sa te informezi permanent, sa masori tot ce se intampla si sa urmaresti rezultatele masuratorilor.

Cum descrieti experienta VentureConnect? (Contactul cu un numar consistent de oameni de afaceri cu experienta si un simt al succesului bine dezvoltat...)

Pentru Bittnet Systems experienta VentureConnect a fost una perfecta: de la selectia proiectului pentru editia din Bucuresti, pana la training-ul primit inaintea evenimentului, urmat de prezentarea in sine in fata unei audiente selecte si obtinerea unei investitii importante. Participarea la VentureConnect ne-a aratat inca o data ca Bittnet este o companie care merita atentie, ca planurile noastre sunt validate si de alte pareri avizate.

Care sunt planurile de viitor in urma acestei finantari?

Planurile sunt aceleasi. Credem ca tocmai datorita faptului ca planul face sens am primit investitia. Ce se va modifica este viteza de executie. In bugetul pe care l-am prezentat la VentureConnect erau incluse doua linii asupra carora ne focusam impreuna cu Razvan: dezvoltarea echipei de vanzari si o campanie puternica de marketing. De altfel am si inceput derularea unor campanii de marketing sub indrumarea lui Razvan, care au inceput sa genereze leaduri.

Este compania dumneavoastra urmatoarea pe lista dupa succesul Branient, UberVU, Summify sau Readable?

Noi credem puternic faptul ca BITTNET este si va fi in continuare o poveste de succes. Suntem intr-o continua dezvoltare pe piata din Romania, unde exista o adevarata nevoie pentru serviciile pe care le oferim. Ideea de companie internationala ne surade, dar acest pas trebuie gandit cu mare atentie, astfel incat sa aibe sanse sa fie un succes.

Urmatoarea intalnire VentureConnect are loc pe 31 mai. Evenimentul este sprijinit de Allegro Group Romania si Fundatia Post-Privatizare .

Business24.ro este partenerul media al proiectului VentureConnect.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
#investitie business angel, #startup succes, #BittnetSystems VentureConnect, #investitori business , #Companii IT