Divizia de servicii IT a Deutsche Telekom concediaza 5.600 de angajati din Germania

Luni, 10 Septembrie 2018, ora 18:11
3047 citiri
Divizia de servicii IT a Deutsche Telekom concediaza 5.600 de angajati din Germania
Foto: CC0 Creative Commons

T-Systems, divizia de servicii IT a Grupului german Deutsche Telekom AG, a anuntat luni ca a ajuns la un acord cu liderii de sindicat privind concedierea a 5.600 dintre cei 17.000 de angajati din Germania, ca parte a strategiei directorului general al companiei, Adel Al-Saleh, de a o readuce pe profit, transmite Reuters.

T-Systems a fost ani de zile divizia-problema a celui mai mare grup de telecomunicatii din Europa, marjele sale de profit fiind constant sub presiune.

Acordul, semnat dupa luni de negocieri intense, reprezinta o realizare pentru americanul Al-Saleh, adus anul acesta pentru a redresa T-Systems.

"Acum este clar ce masuri vom implementa", a anuntat un purtator de cuvant, precizand ca primele instiintari privind concedierile vor fi trimise angajatilor saptamana viitoare.

Al-Saleh, care si-a acordat un termen de doi ani pentru a redresa compania cu o capitalizare bursiera estimata la sapte miliarde de euro (8,1 miliarde de dolari), vrea ca acei 600 de milioane de euro economisiti in urma concedierilor sa fie investiti in servicii digitale si de cloud.

Conform acordului, 3.765 de angajati vor fi concediati pana la sfarsitul lui 2020 si, daca afacerea nu redevine profitabila pana atunci, vor fi reduse inca 1.200 de posturi in 2021. Dintre cele aproximativ 230 de sedii, ar urma sa ramana in urma reorganizarii doar 25.

De asemenea va fi redus numarul angajatilor din afara Germaniei si in viitor se vor face angajari doar din Ungaria, Slovacia si India. In prezent, T-Systems are pe plan global 37.500 de angajati.

Deutsche Telekom AG este cea mai mare companie europeana de telecomunicatii, cu operatiuni in mai multe tari din Europa Centrala si de Est, inclusiv in Romania.

Grupul controleaza 40% din actiunile Hellenic Telecommunications Organization (OTE), care, la randul sau, detine 54,01% din Telekom Romania.

La jumatatea lunii august 2014, Romtelecom si Cosmote Romania au anuntat ca vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom Romania, iar produsele si serviciile vor fi oferite sub brandul 'T'.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
Diversitatea informațiilor și situațiile complexe fac ca unele întâlniri de afaceri să fie solicitante. Lucrurile se pot complica, iar tu ești mai puțin concentrat pe rezultatul final. De...
#Deutsche Telekom concedieri, #T Systems concedieri , #Companii IT