Dupa HP, unt alt gigant anunta divizarea: Symantec

Miercuri, 08 Octombrie 2014, ora 15:30
1740 citiri
Dupa HP, unt alt gigant anunta divizarea: Symantec
Sursa foto: Bloomberg

Producatorul de solutii de securitate Symantec intentioneaza sa-si divizeze activitatea, una din firmele rezultate urmand sa fie dedicata solutiilor de securitate, iar cealalta, solutiilor de stocare de date.

Anuntul oficial urmeaza sa fie facut in cateva saptamani, conform Bloomberg si deocamdata, Symantec nu comenteaza "zvonurile" din piata, dupa cum a raspuns purtatoarea de cuvant a companiei, Kristen Batch, la intrebarea celor de la Reuters.

Symantec, cel mai mare producator american de solutii de securitate informatica, cauta, in prima parte a anului, o banca care sa-i ofere consultanta pentru stabilirea strategiei. De asemenea, firmele de private equity se aratau interesate de divizarea Symantec in companii mai mici, au declarat pentru Reuters, in aprilie, surse din piata IT.

Prin aceasta scindare, noile companii ar putea deveni tinta unor mari corporatii, cum ar fi EMC si HP, interesate de securitate informatica sau de stocarea de date.

In prima parte a acestui an, compania, cunoscuta ca fiind producatorul antivirusului Norton, si-a concediat executivul in incercarea de a isi reveni, resimtind influenta scaderii vanzarilor de PC-uri.

Pe langa Symantec, HP a anuntat ca se va diviza in doua noi companii, separand afacerile cu PC-uri si imprimante de cea de servicii pentru corporatii. De asemenea, si eBay a anuntat ca serviciile sale de plata electronica PayPal se vor desprinde din companie.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#Symantec divizare, #securitate informatica , #Companii IT