Fostul director de la eBay vrea sa repare HP

Miercuri, 23 Noiembrie 2011, ora 08:13
1603 citiri
Fostul director de la eBay vrea sa repare HP

Meg Withman, cea care a preluat functia de director executiv la Hewlett-Packard, in urma cu doua luni, a profitat de o conferinta de presa si i-a uimit pe investitori, cu cel putin doua afirmatii surprinzatoare.

Noul presedinte executiv de la HP le-a cerut investitorilor sa isi revizuiasca asteptarile si sa se astepte la o renastere a companiei, in curand, scrie Bloomberg.

In primul trimestru, profitul HP a fost sub asteptarile analistilor, un semn care nu poate decat sa confirme faptul ca firma nu si-a revenit dupa criza tehnologica prin care a trecut si care a dus la inlocuirea fostului director executiv, Leo Apotheker.

Printre activitatile lasate ca mostenire de acesta pentru Meg Withman se numara revigorarea afacerilor, revenirea pe profit si, nu in ultimul rand, dezvoltarea de noi tehnologii, in special pe segmentul calculatoarelor personale.

Mai mult decat atat, Withman tebuie sa diminueze cheltuielile si sa limiteze achizitiile.

Cu alte cuvinte, noul director executiv trebuie sa faca foarte multe lucruri cu un buget restrans si sa stimuleze, totusi, inovarea.

Ambitioasa, Withman a precizat ca anul viitor va face mai multe dezvaluiri care vor confirma faptul ca HP isi revine din propria sa cenusa.

"Investitiile au fost insuficiente, iar acum HP are de infruntat o competitie acerba, cu un avans generos", subliniaza Brian White, analist la Ticonderoga Securities, din LLC New York.

Actiunile HP au scazut cu 2,8 procente, pana la 26,12 dolari, la bursele din New York.

"Suntem destul de pesimisti cu privire la perspectivele economice de anul viitor", recunoaste Withman, care adauga ca 2012 este un an dificil.

Hewlett-Packard este cel mai mare producator de computere personale la nivel mondial, acoperind circa 20% din piata.

HP este prezent pe aproape toate segmentele sectorului IT, de la computere personale si servicii la servere, imprimante si copiatoare.

HP l-a concediat pe succesorul lui Hurs, Leo Apotheker, la sfarsitul lunii septembrie. Tot la acea data, compania preciza ca planuieste sa puna lacatul pe afacerea cu tablete si sa scoata pe piata o serie de PC-uri mai avansate.

Actiunile HP au scazut cu peste 40% anul acesta, insa si-au revenit usor de cand Withman, fostul director eBay, s-a alaturat companiei.

Valoarea de piata a companiei se ridica la aproximativ 50 de miliarde de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#HP companie, #profit companie HP , #Companii IT