Furnizorii Apple: Care sunt si cat primeste fiecare?

Luni, 28 Mai 2012, ora 12:31
1949 citiri
Furnizorii Apple: Care sunt si cat primeste fiecare?

Apple, desemnata cea mai valoroasa companie din lume gigantul IT depinde de furnizorii sai pentru fiecare produs scos la vanzare. Parteneriate cu peste 150 de companii din diverse parti ale lumii ar putea fi secretul succesului pentru o companie ca Apple.

Practic, in spatele fiecarui iPad, iPone sau a oricarui alt device produs de Apple se gasesc piese care provin de companii precum Foxxon, Samsung, sau Intel scrie Businessinsider.

Cu o crestere de 94% a venitului net in al doilea trimestru fiscal, pana la 11,6 miliarde de dolari, si o crestere a vanzarilor de iPhonecu 88% fata de aceeasi perioada a anului trecut, miza de a deveni furnizor pentru Apple este gigantica.

Compania a mai vandut si 11,8 milioane de unitati din noua generatie a iPad, care a fost lansat la inceputul lunii martie cu un nou ecran mai performant si un procesor mai rapid. De la lansarea primului iPad in 2010, Apple a vandut 67 milioane de astfel de device-uri.

Foxconn, detinut de Hon Hai Precision Industry se bazeaza pe Apple, fiind unul dintre principalii clienti, langa Intel, Samsung si alti giganti din aceasta industrie.

Foxxon este compania cer detine cea mai mare parte din cheltuielile Apple pentru bunurile vandute: 40,86%.

De cealalta parte, Samsung, cel mai mare producator de cip-uri, atrage doar 16,68% din costurile de productie ale Apple.

Pegatron, companie producatoare de electronice primeste 5,27% din costurile Apple.

Intel, producator de cip-uri primeste 2,79% costurile de productie ale device-urilor Apple.

Quanta este un producator de notebook-uri si alte componente electrice. Compania atrage 2,39% din costurile de productie ale Apple.

Google atrage desemenea o parte din costurile de productie ale gadgeturilor Apple. Compania atrage 2,16% din bani cheltuiti de compania lui Cook pe furnizori.

Electro Scientific Industries este un furnizor de sisteme fotonice si cu laser. Compania primeste 1,93% din costurile de productie ale device-urilor Apple.

Noua companie fondata de Steve Wozniak, Fusion-io este producator de memorii flash. Compania atrage 1,4% din costurile de productie ale device-urilor Apple.

Sony, producatorul de electronice, de la televizioare pana la procesoare primeste 1,4% din banii cheltuiti de Apple pe furnizori.

SK Hynix produce memorii flash si RAM. Compania atrage 1,34% din costurile de productie ale Apple.

Celelelalte companii care au statutul de furnizori ai Apple se numara Qualcomm (1,13%), Sumitomo Chemicals (1,07%), Renesas Electronics (0,95%) sau Hitachi (0,79%).

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#furnizori Apple, #cota furnizori Apple, #costuri productie Apple, #gadgeturi Apple , #Companii IT