Google vrea sa interzica dispozitivele iOS pe piata din SUA

Duminica, 19 August 2012, ora 09:00
1461 citiri
Google vrea sa interzica dispozitivele iOS pe piata din SUA

Google acuza Apple, prin intermediul diviziei de mobile Motorola Mobility, de incalcarea unor brevete, inclusiv Siri, si a cerut in instanta interzicerea dispozitivelor iPhone, iPad sau Mac pe piata americana.

Dizivia Google a facut o solicitare catre Comisia pentru Comert International de a interzice in SUA importurile Apple, fie ca este vorba de iPhone, iPad sau alte dispozitive produse de companie, potrivit Businessinsider.

Toate produsele Apple sunt fabricate in Asia.

Este a doua plangere formulata de Motorola impotriva Apple la CCI. Cele doua companii se lupta in instantele de judecata inca din 2010, inainte ca Motorola sa fie preluata de Google, dupa ce, incercarea de a rezolva neintelegerile pe cale amiabila a esuat.

"Intentia noastra era de a rezolva aceste neintelegeri pe cale amiabila, insa refuzul Apple de a lucra la o licenta nu ne lasa alta optiune de a proteja inovatiile inginerilor nostri", au precizat reprezentantii Motorola.

De cealalta parte, reprezentantii Apple sustin ca solicitarile Motorola sunt nefondate si mai mult de atat, chiar smartphone-urile produse de Motorola, care ruleaza cu sistemul de operare Google Android, copiaza o serie de brevetate ale iPhone-ului Apple.

O decizie privind prima plangere formulata de Motorola este asteptata saptamana viitoare.

Noi dovezi ce implica Google, prezentate in procesul Apple-Samsung

Procesele de incalcare a brevetelor nu sunt o noutate pentru gigantii din IT. Apple se lupta cu Samsung in instanta, cerand daune de miliarde de dolari si blocarea de la vanzare a unora dintre cele mai populare produse ale companiei.

Razboiul nesfarsit dintre Samsung si Apple: Care sunt ultimele acuze

Scandalul dintre cele doua companii dureaza de mai multi ani. Dupa ce si-au dus lupta in numeroase tari, pe mai multe continente, cei doi giganti IT au ajuns in fata unei curti federale din California. In timp ce Apple spune ca Samsung i-a furat ideea de design din dorinta de a-i intrece in vanzari, Samsung spune ca brevetele Apple sunt invalide.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Apple caz Motorola, #Apple acuzatii Motorola, #Motorola proces Apple , #Companii IT