Huawei a reusit sa vanda 100 de milioane de smartphone-uri, dar nu mai are asteptari prea mari de la anul 2019

Vineri, 21 Iunie 2019, ora 14:03
2054 citiri
Huawei a reusit sa vanda 100 de milioane de smartphone-uri, dar nu mai are asteptari prea mari de la anul 2019
Foto: CC0 Creative Commons

Gigantul chinez Huawei Technologies a anuntat vineri ca a livrat 100 de milioane de telefoane mobile inteligente in primele cinci luni din acest an, transmite Reuters.

Presedintele responsabil cu productia, He Gang, a anuntat aceste cifre cu ocazia lansarii la Wuhan, in China, a noului model Nova 5.

Luni, directorul general Ren Zhengfei a anuntat ca se asteapta ca vanzarile sa scada la aproximativ 100 de miliarde de dolari in 2019 si in 2020, deoarece afacerile sunt sub presiune in urma sanctiunilor SUA.

Gigantul chinez a raportat anul trecut venituri de 721,2 miliarde de yuani (104,16 miliarde de dolari), in crestere cu 19,5% fata de 2017.

Seful Huawei estimeaza ca o redresare a afacerilor va avea loc in 2021.

Conform datelor IDC, Huawei are o cota de piata de aproape 30% pe plan global si a livrat anul trecut 208 de milioane de smartphone-uri, din care jumatate pe pietele din afara Chinei. Cea mai importanta piata a companiei pentru modelele premium este Europa.

Analistii au avertizat ca Huawei s-ar putea confrunta cu un declin de 25% al livrarilor anul acesta si exista chiar posibilitatea ca telefoanele sale mobile inteligente sa dispara de pe pietele internationale.

Huawei este al doilea producator de smartphone-uri in functie de volum.

Gigantul american Google, al carui sistem de operare mobil Android echipeaza imensa majoritate a smartphone-urilor in lume, a anuntat recent ca va incepe sa-si suspende relatiile cu compania chineza de telecomunicatii Huawei, care face parte dintre cele considerate "riscante" de catre Washington.

Pe fondul tensiunilor comerciale cu Beijingul, presedintele american Donald Trump a interzis grupurilor americane sa desfasoare comert in telecomunicatii cu companii straine considerate periculoase pentru securitatea nationala, o masura ce vizeaza in special Huawei, gigantul chinez de telecomunicatii, considerat "oaie neagra" de catre Washington.

Livrarile Huawei ar putea scadea anul acesta cu 4% - 24% daca sanctiunile raman in vigoare, conform analistilor de la Fubon Research si Strategy Analytics. De asemenea, companiile din sectorul tehnologic, cum ar fi Google si ARM, au anuntat ca vor opri livrarile si actualizarile catre Huawei.

"Huawei ar putea disparea anul viitor de pe piata telefoanelor mobile inteligente din Europa Occidentala daca pierde accesul la Google", a apreciat Linda Sui, director in cadrul Strategy Analytics.

Ea estimeaza ca livrarile Huawei ar putea scadea anul viitor cu inca 23%, dar crede ca firma va supravietui datorita cotei sale de piata din China.

Fubon Research, care anterior previzionase ca Huawei va livra anul acesta 258 de milioane de smartphone-uri, se asteapta acum la doar 200 de milioane de unitati, in cel mai rau caz.

Huawei ar putea fi nevoit sa concedieze mii de angajati si "sa dispara ca jucator global o perioada", a apreciat Stewart Randall, de la compania de consultanta Intralink.

Potentialii cumparatori ai dispozitivelor Huawei se vor indrepta probabil pe telefoanele mobile inteligente produse de Samsung Electronics si Apple Inc, considera analistii.

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#vanzari Huawei, #Huawei 2019 , #Companii IT