Lenovo a raportat rezultate financiare trimestriale: Veniturile, peste 10 miliarde dolari, prima oara in istorie

Duminica, 16 Februarie 2014, ora 13:28
1436 citiri
Lenovo a raportat rezultate financiare trimestriale: Veniturile, peste 10 miliarde dolari, prima oara in istorie

Grupul Lenovo a raportat rezultate record pentru al treilea trimestru fiscal, incheiat la 31 decembrie 2013, sustinute de o executie globala puternica a strategiilor de business, de un portofoliu inovator de produse si un mix in crestere de venituri in segmentul PC Plus.

Veniturile trimestriale au ajuns la 10,8 miliarde dolari, o crestere de 15 procente fata de aceeasi perioada a anului anterior, fiind pentru prima data cand veniturile Lenovo depasesc nivelul de 10 miliarde dolari, a anuntat compania.

Profitul a crescut cu 30%, in cazului profitului ante-impozitare, pana la nivelul de 321 milioane dolari, si tot cu 30% in cazul profitului net, pana la 265 milioane dolari.

Lenovo a livrat un numar record de 32.6 milioane dispozitive in ultimul trimestru, adica aproape 5 pe secunda. Vanzarile combinate ale diviziei Mobile Internet &Digital Home, care dezvolta produse PC Plus precum smartphone-uri, tablete si televizoare inteligente, au reprezentat 16 procente din veniturile totale, in crestere cu 11 procente fata de anul anterior si cu 7 procente fata de acum doi ani, cu profitabilitate in crestere constanta.

Pentru al treilea trimestru consecutiv, Lenovo a fost cel mai mare producator de PC-uri din lume, cu cea mai mare cota de piata trimestriala din istoria sa, de 18.5 procente, in crestere cu 2.4 puncte fata de anul anterior. Cota de piata record din regiunile EMEA, Asia Pacific si China, cu pozitii de lider in cinci din cele mai mari sapte piete de PC-uri din lume, au sustinut aceasta performanta.

Livrarile de PC-uri Lenovo in al treilea trimestru fiscal au fost de 15.3 milioane de unitati, ceea ce marcheaza din nou cea mai rapida crestere dintre primii cinci producatori de PC-uri. A fost de asemenea al 19th lea trimestru la rand in care Lenovo a depasit industria in ansamblu, avad o crestere cu 14 puncte procentuale mai mare.

Tot pentru al treilea trimestru consecutiv, livrarile combinate de smartphone-uri si tablete Lenovo - 17.3 milioane de dispozitive - au depasit volumul de 15.3 milioane de PC-uri vandute. Compania continua sa fie al patrulea furnizor de telefoane mobile din lume, cu o cota de 4.8 procente si cresteri ale livrarilor de 47 procente fata de anul anterior, determinate de o performanta exceptionala a lansarilor de telefoane mobile pe mai multe piete noi. In ceea ce priveste tabletele, Lenovo a avut un volum record de livrari, de 3.4 milioane, in crestere cu peste 300 procente fata de anul anterior. Aceasta evolutie a fost determinata de lansarea Yoga Tablet, prima tableta multimodala din lume. Aceste rezultate ilustreaza clar transformarea Lenovo intr-o companie PC Plus.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
#rezultate lenovo, #companie rezultate , #Companii IT