Marrisa Mayer, Yahoo: Un CEO de 70 milioane de dolari

Vineri, 20 Iulie 2012, ora 13:20
1224 citiri
Marrisa Mayer, Yahoo: Un CEO de 70 milioane de dolari

Pachetul salarial al noului director executiv al companiei Yahoo, Marissa Mayer, ar putea totaliza mai mult de 70 de milioane de dolari. Acesta va contine salariul lunar, bonusuri, pachet de actiuni si venituri din actiuni pe o perioada de cinci ani, conform unei instiintari din partea companiei.

Pachetul salarial al Marissei Mayer este format din salariul lunar de un milion de dolari, bonusuri anuale in valoare de doua milioane de dolari, pachet de actiuni si 42 milioane de dolari si alte bonusuri, precum si 14 milioane de dolari, reprezentand compensatii de pierdere din partea Google Inc., potrivit Reuters.

De asemnea, incluzand anumite compensatii, Marissa Mayer ar putea castiga 20 de milioane de dolari pe an. Venitul net al noului director al Yahoo este estimat in jurul valorii de 300 milioane de dolari.

Analistii din domeniu considera ca alegerea Marissei Mayer in functia de director executiv al Yahoo indica reorientarea companiei catre tehnologia web si produse, in locul concentrarii pe continutul online.

Numirea Marissei Mayer vine dupa un an agitat la nivelul conducerii Yahoo. In luna mai, Scott Thompson si-a dat demisia din functia de director executiv al Yahoo dupa mai putin de sase luni in aceasta pozitie, in urma unor controverse privind scrisorile sale de acreditare. Scott Thompson l-a inlocuit pe Carol Bartz, care a fost concediat in septembrie, din cauza ca nu a reusit sa imbunatateasca situatia financiara a companiei Yahoo.

Marissa Mayer si-a inceput marti activitatea la Yahoo ca director executiv. Mayer a ajuns la Google in 1999, fiind cel de-al 20-lea angajat al motorului de cautare, si este creditata cu intretinerea paginii de start a companiei timp de zece ani si supravegherea unor facilitati precum Gmail, Google News sau cautarile de imagini, carti si produse.

In ultimii trei ani, profitul companiei Yahoo nu a inregistrat cresteri semnificative, existand si trimestre in care a avut o valoare negativa.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#salariu sef Yahoo, #salariu CEO Yahoo, #Marissa Mayer salariu, #Marissa Mayer pachet salarial , #Companii IT