Mira Telecom mai obtine un contract, de 7 milioane de euro, pentru sistemul "Big Brother" de la Marea Neagra

Miercuri, 13 Noiembrie 2013, ora 16:45
2963 citiri
Mira Telecom mai obtine un contract, de 7 milioane de euro, pentru sistemul "Big Brother" de la Marea Neagra
SCOMAR permite Politiei de Frontiera sa identifice navele ce desfasoara activitati ilegale in Marea Neagra

Politia de Frontiera este unul dintre cei mai importanti clienti ai companiei Mira Telecom. Dupa ce a obtinut 25 de milioane de euro pentru sistemul de observare, supraveghere si control al traficului la Marea Neagra(SCOMAR) in 2010, aceeasi companie a mai obtinut, recent, alte 7 milioane de euro pentru lucrari de mentenanta.

Prin contractul semnat cu Inspectoratul General al Politiei de Frontiera, integratorul IT va asigura servicii de mentenanta tip abonament si servicii de modernizare pentru subsistemele componente ale sistemului SCOMAR.

Contractul de mentenanta al SCOMAR, 6,85 milioane de euro

Valoarea contractului castigat de Mira Telecom, care are finantare din Fondul pentru Frontierele Externe, parte a Programului general "Solidaritatea si gestionarea f1uxurilor migratorii", se ridica la 6,85 milioane de euro fara TVA (peste 30,5 milioane de lei).

La licitatie au fost primite doua oferte, iar valoarea estimata a contractului era de peste 8,65 milioane de euro.

Din acest contract, pot fi subcontractate serviciile de optimizare a retelei radio de coasta si integrarea platformei de supraveghere de la bordul navelor proiect OPV si Shaldag in aplicatia SCOMAR, care reprezinta 16% din contract.

Ce este SCOMAR

SCOMAR este un sistem operativ de supraveghere, bazat pe tehnologia de ultima ora, care permite detectarea timpurie, urmarirea, recunoasterea si identificarea navelor ce desfasoara activitati ilegale de trafic la Marea Neagra.

Suportul tehnic asigura transmiterea, in timp real, a informatiilor obtinute de la statiile de senzori la un Centru de Comanda si Control si a dispozitiunilor necesare pentru interceptarea amenintarilor si realizarea misiunilor de cautare si salvare.

Acesta permite imbunatatirea procesului de supraveghere a frontierei de stat in zona maritima, a securitatii navigatiei in zona operationala a sistemului si diminuarea activitatilor ilegale in marea teritoriala si in zona contigua.

De asemenea, permite asigurarea continua a supravegherii in zona acoperita, crearea unei baze de date privitoare la activitatea maritima in zona marii, precum si diminuarea numarului de nave de patrulare, misiuni de supraveghere si implicit o importanta economie de combustibil si resurse.

Sistemul este alcatuit din subsistemul Statie de senzori, subsistemul Comunicatii, Centrul de Comanda si Control si unitati operative de interventie.

SCOMAR supravegheaza si monitorizeaza permanent, furnizand o imagine tactica a suprafetei apei din zona maritima teritoriala, zona contigua si zona economica exclusiva, de pana la 100 mile marine in larg, a activitatii aeriene si a situatiei terestre.

Mira Telecom, fondata in 1998 de Stelian Ilie

Mira Telecom, companie fondata de Stelian Ilie, a fost infiintata in 1998, si isi desfasoara activitatea in domeniul securitatii si telecomunicatiilor. Sediul central este in Bucuresti, compania detinand si filiale in Brasov, Bacau, Craiova si Cluj-Napoca.

Stelian Ilie este doctorand la Academia Tehnica Militara din Bucuresti

Stelian Ilie este absolvent al Facultatii de Electronica Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei, din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti, iar din 2007, doctorand la Academia Tehnica Militara din Bucuresti.

Fondatorul Mira Telecom a urmat si cursuri de jurnalism si a fost realizator de emisiuni la un post de radio.

Afacerile companiei au ajuns, in 2012, la circa 40 de milioane de lei (aproape 8,9 milioane euro).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#marea neagra, #scomar frontiera, #Mira Telecom , #Companii IT