Mobile World Congress 2014: Cu ce se mandreste Romania

Joi, 27 Februarie 2014, ora 17:12
2523 citiri
Mobile World Congress 2014: Cu ce se mandreste Romania

Industria IT romaneasca a fost reprezentata de 14 companii la Congresul Mondial al Telefoniei Mobile (MWC) din Barcelona, cea mai prestigioasa manifestare la nivel mondial a industriei de profil, care s-a desfasurat in perioada 24-27 februarie.

Dezvoltarea si diversificarea industriei telefoniei mobile a adus companiilor romanesti oportunitatea de a-si prezenta ofertele si, mai ales, le permite de a analiza viitoarele arii de dezvoltare, cat si incheiere de noi parteneriate si de contacte de afaceri.

Companiile romanesti au fost prezente mai ales pe segmentul aplicatiilor pentru terminalele mobile, dar si pe cel hardware, ceea ce arata ca industria IT din Romania este competitiva si diversa.

La MWC, cele 14 companii romanesti care au participat sunt Arobs Transilvania Software, Codespring, IT Six Global Services, Medianet Group, Renovatio IT Solutions, RINF Outsourcing Solutions, Ropardo, Simartis Telecom, SimPlus, Lasting Software, Transilvania Software, Allview, Appscend si XL Team, conform datelor furnizate Business24 de Asociatia Romana pentru Industria Electronica si Software (ARIES) Timisoara, organizatorul expozitiei romanesti la Barcelona, cu sprijinul Ministerului Economiei.

Pe langa noutati, majoritatea companiilor romanesti prezente la MWC au avut ca obiectiv si identificarea de noi parteneri internationali pentru aplicatii software la comanda, si mai ales de aplicatii mobile, dar si imbunatatirea imaginii si semnarea de parteneriate pe baza avantajelor competitive.

Medianet Group

Medianet Group, unul dintre principalii jucatori in industria IT din zona de vest a Romaniei, dezvolta solutii pentru mobile prin divizia sa de software, Qualteh.

Prezenta companiei la editia din acest an a MWC a fost in nota generala a evenimentului, prezentand cu solutii software ce-si propun sa scada costurile, sa creasca profitul si sa eficientizeze procesul de business al utilizatorilor, dar mai ales sa-i conecteze pe acestia la avantajele ce le presupune era mobilitatii si vitezei.

Noile solutii din portofoliul Qualteh prezentate la MWC au fost Book&Meet si MobTAXI.

Book&Meet este o solutie de rezervare a salilor de intalnire dintr-o organizatie, ce face usor de gestionat salile de sedinta si resursele alocate (video proiector, tabla, microfon, solutie de videoconferinta, flip chart etc.) si rezervarea unei sali oriunde in companie.

Utilizand o interfata foarte intuitiva si familiara, printre beneficiile aduse de aceasta aplicatie sunt situatia la zi a salilor si a participantilor, reprogramarea sau anularea unei intalniri intr-o interfata de calendar intuitiva si anuntarea instant prin email a participantilor si secretarei asupra schimbarilor de program si cerintelor de protocol.

Prin tehnologia push, se evita suprapunerile sedintelor, datorita functiilor avansate ale solutiilor si actualizarilor in timp real intre utilizatori (cu acces personalizat de pe laptop, desktop sau smartphone) si tabletele pentru afisaj la fiecare sala de sedinta, facand din Book&Meet solutia perfecta pentru eficientizarea managementului salilor si optimizarea utilizarii.

Solutia este deja la final de implementare in cadrul uneia dintre cele mai mari companii din industria automotive, producatoare de sisteme de franare pentru automobile.

MobTAXI este o aplicatie "White label" simpla, intuitiva si customizabila, dezvoltata pentru companiile de taxi si clientii acestora, cu scopul de a efectua comanda unui taxi direct de pe smartphone, utilizand un sistem rapid care poate satisfice toate grupurile de utilizatori.

MobTAXI are diferentiatori importanti, cum ar fi orientarea catre companiile de taxi, ale caror procese sunt facilitate prin functii dedicate, multitudinea detaliilor in ceea ce priveste taxi-ul - date sofer, calificative, poza - si comanda clientului - campuri precum fumator/ nefumator, cu animal de companie, cu/fara bagaj, doritor de aer conditionat, etc.).

MobTAXI este deja in curs de implementare la una dintre principalele companii de taximetrie din vestul Romaniei, cu un parc de peste 1000 de masini, care vor fi dotate cu tableta.

Renovatio IT Solutions - The Software Creation Studio for Mobile and Smart Living

Renovatio IT Solutions, companie care ofera suport, consultanta si dezvoltare software pentru intregul ciclu de viata al unui produs in domenii mobile si Smart Living, a prezenta la MWC 2014 prototipul unei aplicatii mobile de lifestyle pentru smartphone-uri care imbina sportul cu un trai sanatos.

Aplicatia preia rolul unui antrenor personal in sala de fitness si indruma utilizatorul catre o utilizare cat mai eficienta a facilitatilor existente. Pe langa planuri de antrenament specializate si instructiuni pentru utilizarea aparatelor, aplicatia calculeaza diferite statistici, monitorizeaza si inregistreaza progresul utilizatorului, acestuia fiindu-i foarte simplu sa isi urmareasca evolutia personala in timp. Aplicatia reda o experienta unica de utilizare, fiind foarte intuitiva si usor de folosit.

Produsul final va integra si o bratara "smart" cu giroscop care va simplifica salvarea datelor antrenamentului personal in smartphone prin citirea si inregistrarea automata a exercitiilor executate.

Pe partea de Smart Living, Renovatio IT Solutions a prezentat tapHOME, sistemul wireless de automatizare a locuintei. Prin intermediul acesteia, aproape toate aparatele casnice pot fi gestionate de pe aplicatia mobila dezvoltata de catre companie si disponibila in App Store si Google Play.

Simplus Invest

SimPlus este o companie specializata in plata prin SMS si dezvoltator de solutii interactive prin SMS si va prezenta, pe langa solutiile de acest tip, si un automat de tip vending machine cu plata folosind telefonul mobil, precum si aplicatii pentru Google Glass.

Compania are in portofoliu o gama larga de solutii interactive, printre care se numara solutii complete de afisare pentru televiziune, micropayment - abonamente la ziare, abonamente IPTV, jocuri de televiziune, solutii de dating, mobile content si plata pentru transport in comun.

XLTRO Software Development

XL Team a prezentat la Barcelona serviciului de validare a conceptelor numit "Business Sprint", o metodologie testata pentru validarea conceptelor web si mobile inovative.

Pe langa acesta, a expus si serviciile de dezvoltare de aplicatii business, resurse dedicate si solutii de comert online.

Mysnooze ajuta calatorii sa aiba parte de o sedere in hotel personalizata, iar Gropometru este o aplicatie de notificare pentru soferi de posibilele gropi din carosabil.

XLTRO are o echipa de peste 40 de programatori in 3 birouri, respectiv in Amsterdam si Leiden, Olanda si in Bucuresti.

Viper S, lansat de Allview la Barcelona

Romania fost prezenta si pe segmentul hardware la Barcelona, unde brasovenii de la Allview au lansat smartphone-ul Viper S.

Acesta are un procesor Qualcomm Snapdragon Quad Core de 1,4 GHz, ecran de 5 inchi, doua camere foto Omnivision de 13MP, respectiv 5MP si ruleaza sistemul de operare Android 4.3 Jelly Bean.

Viper S este echipat cu NFC (Near Field Communication), o tehnologie wireless conceputa pentru a face schimb rapid de informatii intre diferite dispozitive prin atingerea sau apropierea acestora.

Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Ești în căutarea unei modalități mai eficiente de a-ți gestiona datoriile financiare? Ai luat în considerare vreodată refinanțarea creditului tău? În acest articol, te vom ghida prin...
Cadourile pentru colegii de birou - sfaturi pentru a alege darul perfect
Cadourile pentru colegii de birou - sfaturi pentru a alege darul perfect
De fiecare dată când se apropie aniversarea unui coleg de birou, apare și întrebarea: “Ce să-i luăm?”, pentru care mulți vin cu idei, însă prea puține par unele cu care poți merge la...
#mwc romania, #companii mwc, #industrie it mwc , #Companii IT