Norvegienii de la IT Computas achizitioneaza Ascenta IT

Vineri, 01 Februarie 2013, ora 10:31
1707 citiri
Norvegienii de la IT Computas achizitioneaza Ascenta IT

Compania Ascenta, unul dintre jucatorii importanti de pe piata romaneasca de servicii IT, a devenit parte a grupului Computas, in urma unei tranzactii ce a avut loc la finele anului trecut.

Grupul norvegian a preluat controlul companiei romanesti, cu 84% din actiuni, iar antreprenorii Florin si Mariuca Talpes si-au diminuat participatia la 1%.

In urma tranzactiei au devenit actionari si Florian Enea, directorul general al Ascenta IT, cu 9% din actiuni, si Paul Herda, director comercial, cu o participatie de 6%.

"Compania independenta Ascenta IT a fost creata cu mai mult timp in urma, insa business-ul de integrare de sisteme al acesteia se derula prin divizia cu acelasi nume, parte din grupul Softwin. Tranzactia, prin care grupul Computas a devenit actionar majoritar al entitatii juridice Ascenta IT, a implicat si transferul business-ului de integrare de sisteme din Softwin catre compania Ascenta IT.

Integrarea in grupul norvegian Computas va permite companiei romanesti sa abordeze mult mai puternic proiectele de infrastructura IT din Romania si de pe alte piete din Europa", a declarat Florin Talpes, presedintele grupului Softwin.

Tranzactia reprezinta o continuare a parteneriatului indelungat dintre companiile Ascenta si Computas si a colaborarii acestora in cadrul unor proiecte importante, precum furnizarea de solutii IT pentru schemele de acordare a subventiilor in sistemul UE.

Achizitia Ascenta face parte din strategia Computas de a-si extinde activitatea pe piata europeana. Computas raspunde astfel interesului crescut la nivel european pentru solutiile IT pe care le-a dezvoltat in ultimii ani pentru sectorul public din Norvegia si care i-au adus recunoasterea la nivel international. Numeroasele premii obtinute de Computas si Autoritatea Norvegiana pentru Siguranta Alimentara, in special pentru solutia de inspectie alimentara MATS, au atras atentia asupra solutiilor IT din sectorul public norvegian.

"Achizitia Ascenta are o importanta strategica deosebita in vederea obtinerii unei pozitii favorabile pe piata europeana de solutii IT, atat pentru sectorul public, cat si pentru cel privat. Compania va acorda insa o importanta deosebita si pietei din Romania aflate in plina dezvoltare. Investitiile in infrastructura si adaptarea la standardele UE vor face ca piata romaneasca sa devina extrem de atractiva in decurs de doar cativa ani", a subliniat Trond Eilertsen, CEO al Computas.

Obiectivele companiei

Ascenta isi propune pentru anul 2013 o cifra de afaceri de aproximativ cinci milioane de euro si extinderea substantiala a echipei. De asemenea, compania isi propune dezvoltarea si internationalizarea produselor sale pentru industria carnii, achizitia de noi patente romanesti si dezvoltarea lor comerciala. O alta miza importanta pentru Ascenta va fi reprezentata de atragerea de inteligenta locala pentru crearea si implementarea de proiecte internationale.

Finantarea unor proiecte de anvergura pe piata romaneasca sau incheierea unor parteneriate de tip public privat pentru proiecte strategice romanesti este un obiectiv care rezulta in mod natural din forta pe care compania rezultata din achizitie o are.

Computas este o companie norvegiana de consultanta IT, care ofera clientilor sai servicii si solutii pentru procesele de business si colaborative. Competentele de baza ale companiei sunt dezvoltarea de software, arhitectura si integrare, management de proiect si consultanta.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#parteneriat Computas Ascenta, #preluare Ascenta Computas, #Ascenta Computas acord , #Companii IT