Noua versiune de consola PlayStation 3 va costa pana la 300 de euro

Miercuri, 19 Septembrie 2012, ora 16:15
1476 citiri
Noua versiune de consola PlayStation 3 va costa pana la 300 de euro

Grupul japonez Sony Corp. a prezentat miercuri o noua versiune, mai mica si mai usoara, a consolei de jocuri video PlayStation 3. Noul dispozitiv va fi lansat pe piata europeana pe data de 28 septembrie si va avea preturi cuprinse intre 229 si 299 de euro.

Pe piata din America de Nord, noua PS3 va fi lansata pe data de 25 septembrie la un pret de cost cuprins intre 249 si 299 de dolari.

Noua consola va avea jumatate din marimea modelului original, lansat in 2006, o memorie hard-drive de 500 GB sau una de 250 GB, fata de optiunile actuale de 320 GB si 160 GB.

De asemenea, Sony a anuntat ca va reduce cu 18% pretul consolei portabile PlayStation Portable. Incepand de joi, pe piata japoneza, aceasta consola va costa 175 de dolari, fata de pretul initial de 312 dolari.

Industria consolelor de jocuri video se confrunta cu o competitie intensa din partea retelelor sociale si a smartphonurilor lansate de companii precum Apple, care recent a dezvaluit noul iPhone 5.

Pentru a inregistra profit, reprezentantii Sony au demarat un amplu program de restructurare.

In exercitiul fiscal care s-a incheiat in luna martie a acestui an, Sony a inregistrat pierderi de 5,81 miliarde de dolari, pentru al patrulea an consecutiv.

In luna august, Sony a anuntat ca va concedia 1.000 de persoane, aproximativ 15% din angajatii diviziei sale de telefonie mobila Sony Mobile Communications.

Sony concediaza 1000 de angajati

In plus, compania japoneza isi va muta cartierul general de la Lund (Suedia) la Tokyo, pentru a reduce costurile si a creste profiturile.

Grupul Sony a anuntat anterior ca va elimina 10 mii de locuri de munca la nivel mondial intr-un proces "urgent" de restructurare, dupa cum declara directorul general, Kazuo Hirai.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#Sony versiune PlayStation 3, #console Sony, #Sony console noi, #Sony lansare console , #Companii IT