Noul director general al Siveco Romania - Florian Ilia o inlocuieste pe Irina Socol

Vineri, 19 Septembrie 2014, ora 14:52
1825 citiri
Noul director general al Siveco Romania - Florian Ilia o inlocuieste pe Irina Socol

Consiliul de administratie al Siveco Romania l-a numit pe Florian Gabriel Ilia in functia de director generali, inlocuind-o pe Irina Socol, arestata la 9 septembrie in dosarul de evaziune fiscala in domeniul comercializarii de programe informatice, printr-o decizie a Tribunalului Bucuresti.

"Siveco Romania anunta ca Florian Gabriel Ilia ocupa, cu efect imediat, pozitia de presedinte al Consiliului de Administratie si director general al companiei. Numirea a fost facuta de catre actionari si Consiliul de Administratie Siveco Romania, in urma deciziei Irinei Socol de retragere din functiile executive. Compania anunta totodata si cooptarea in Consiliul de Administratie a Doinei Binig, vicepresedinte Strategie in cadrul companiei", se arata intr-un comunicat al Siveco Romania.

Anterior, Ilia, actionar al Siveco, a ocupat functia de vicepresedinte in cadrul companiei.

"Nu doresc ca actuala situatie sa afecteze activitatea companiei. Pana la clarificarea situatiei, am decis sa ma retrag din pozitia de director general, urmand ca Siveco sa fie condusa pe mai departe de catre echipa de profesionisti care a adus recunoastere internationala firmei si industriei IT din tara noastra", a declarat Irina Socol in comunicat.

Ilia (47 ani) este absolvent al Facultatii de Matematica si Informatica din Universitatea din Bucuresti. El s-a alaturat echipei Siveco Romania in 1994 si este specialist in sisteme IT.

Binig (45 ani) este absolventa a Facultatii de Energetica din cadrul Institutului Politehnic din Bucuresti. Ea lucreaza in domeniul IT din 1993 si a intrat in echipa Siveco Romania in 2007, coordonand activitatile de dezvoltare si optimizare a strategiei companiei.

Siveco Romania functioneaza la parametri normali - companie

Curtea de Aple Bucuresti a hotarat, joi, mentinerea deciziei Tribunalului Bucuresti de arestare a Irinei Socol in dosarul de evaziune fiscala in domeniul comercializarii de programe informatice.

Decizia este definitiva, aceeasi masura preventiva fiind dispusa de instanta si pentru Aurora Crusti.

In referatul cu propunerea de arestare preventiva, procurorii au aratat ca Irina Socol este cea care a pus bazele mecanismului evazionist in care a angrenat firma pe care a infiintat-o, dupa atragerea mai multor complici, vizati si ei de ancheta procurorilor, care au recunoscut faptele si au prezentat pe larg modul in care acestea au fost comise.

Potrivit comunicatului Siveco Romania, compania colaboreaza in continuare cu autoritatile cu privire la orice acte judiciare vizand compania si pe reprezentantii sai.

"Din punct de vedere operational si managerial, Siveco Romania functioneaza la parametri normali. Ne respectam toate angajamentele asumate fata de clientii si partenerii nostri in proiectele nationale si internationale pe care le derulam (...)", a declarat Ilia.

Siveco Romania a fost infiintata in 1992 si este unul dintrei cei mai mari producatori locali de aplicatii software.

Conform datelor Registrului Comertului, valabile la 14 august, actionarii societatii erau Siveco Netherlands BV (Olanda) - 42,7365%, Siveco International SA - 32,9167%, Irina Socol - 11,1168%, Alexandru Mihail Radasanu - 7,7184%, Florian Gabriel Ilia - 2,7189%, Siveco Romania SA - 2,5155%, Aurora Ecaterina Crusti - 0,1386% si Daniela Bichir - 0,1386%.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#siveco management, #probleme siveco, #socol siveco , #Stiri Companii