Oktal.ro: Vanzarile de smartphone-uri au crescut de 4 ori anul trecut

Luni, 17 Februarie 2014, ora 16:33
1800 citiri
Oktal.ro: Vanzarile de smartphone-uri au crescut de 4 ori anul trecut

Oktal.ro, magazin online specializat pe comercializarea de produse IT&C, electronice si electrocasnice, a inregistrat, in 2013, o crestere de 400% a vanzarilor de smartphone-uri.

"Romanii au facut trecerea de la telefoanele obisnuite la cele inteligente, cu functionalitati avansate si capabilitati performante, menite sa le usureze tot mai mult viata. Nevoile oamenilor de a socializa intr-un mod facil, fara obstacole, dar si cerintele acestora de a avea o experienta de fotografiere imbunatatita, care sa surprinda intr-un album cele mai frumoase amintiri, a determinat cresterea vanzarilor de smartphone-uri cu 400% in anul anterior", a declarat Dan Dumitrescu, manager general al companiei Elka-Oktal Group, care detine magazinul online Oktal.ro.

Care au fost cele mai vandute smartphone-uri

Cel mai bine vandute telefoane inteligente au fost LG Nexus 4 E960, Samsung Galaxy S4 si Nokia Lumia 520. Telefonul LG Nexus 4 E960 a fost comandat, anul trecut, de peste 500 de clienti.

Potrivit managerului general al Elka-Oktal Group, principalul motiv pentru care aceste telefoane inteligente au fost vedete si s-au bucurat de vanzari spectaculoase in anul precedent este dat de faptul ca sunt branduri puternice, cunoscute.

In plus, doua dintre ele, Nexus 4 si Galaxy S4, au inceput sa apara pe piata locala la inceputul lui 2013, iar romanii sunt utilizatori avizati, in permanenta cautare de noutati.

Vanzarile de electrocasnicele mici, in crestere cu 300%

De asemenea, dupa cum arata managerul Oktal.ro, si electrocasnicele mici au cunoscut un avans de 300% la vanzari, anul trecut. Produsele din aceasta categorie achizitionate cu precadere de utilizatorii romani au fost aspiratoarele si diversele aparate pentru gatit, robotii de bucatarie, blenderele si masinile de tocat.

Un avans al vanzarilor a fost inregistrat si de segmentul tabletelor. Acesta a fost de 200% si arata, inca o data, ca utilizatorii romani se aliniaza trendurilor din strainatate si cauta sa achizitioneze produse performante, dar care sa le asigure totodata portabilitatea de care au nevoie. Una din cel mai bine vandute tablete a fost Samsung Google Nexus 10.

"Datorita cresterilor masive avute pe aceste categorii de produse, dar si multumita rezultatelor peste asteptari realizate cu ocazia Black Friday 2013, cand am avut un volum de vanzari de 1,5 milioane de euro, am reusit ca anul trecut sa urcam cifra de afaceri cu 30%. Au contat, bineinteles, si sarbatorile de iarna, cand am avut vanzari cu 30% mai mari fata de aceeasi perioada din 2012", a spus Dumitrescu.

De asemenea, conform managerului general al Oktal.ro, anul trecut a crescut si numarul de clienti. In total, magazinul online a procesat 25.000 de comenzi.

Pentru acest an, compania isi propune sa consolideze imaginea Oktal.ro pe piata de comert electronic, sa largeasca si sa imbunatateasca constant portofoliul de produse si servicii oferite clientilor si sa ofere acestora o experienta de cumparare de calitate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pensiile vor fi virate înainte de Paște. Anunțul lui Marcel Ciolacu
Pensiile vor fi virate înainte de Paște. Anunțul lui Marcel Ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu, marți, 23 aprilie, la începutul ședinței de Guvern, să facă demersurile necesare pentru ca toate pensiile să fie...
România, pe ultimele locuri din Europa la achiziționarea cărților online. Cât de mult se cumpără ebook-uri și volume tipărite de pe internet
România, pe ultimele locuri din Europa la achiziționarea cărților online. Cât de mult se cumpără ebook-uri și volume tipărite de pe internet
În 2023, la nivelul Uniunii Europene, 13,4% din rezidenţi au cumpărat online cărţi, reviste sau ziare tipărite şi doar 7,2% din rezidenţii UE au făcut achiziţii online de cărţi...
#oktal vanzari, #magazin online, #vanzari smartphone, #rezultate oktal , #Companii IT