Olympus, inspectata de procurorii japonezi

Miercuri, 21 Decembrie 2011, ora 12:37
1328 citiri
Olympus, inspectata de procurorii japonezi

Procurorii japonezi au desfasurat un raid la sediul companiei Olympus, care produce camere si echipamente medicale, in cadrul unei anchete privind datele financiare comunicate de societate.

Olympus este anchetat pentru practicile contabile si pentru ca ar fi ascuns pierderi. Scandalul a izbucnit dupa ce fostul director Michael Woodford a declarat ca a fost concediat pentru ca a pus sub semnul intrebarii o serie de plati legate de fuziuni.

Olympus a admis ca a ascuns in ultimele decenii pierderi de 1,5 miliarde de dolari.

Saptamana trecuta, compania a depus rapoarte financiare revizuite la Bursa de la Tokyo.

Potrivit celor mai recente date pentru perioada aprilie-septembrie 2011, societatea a declarat pierderi de 32,3 miliarde de yeni (414 milioane de dolari). De asemenea, a revizuit in scadere valoarea activelor nete, la numai 46 de miliarde de yeni, fata de 225 miliarde in martie 2007.

Analistii cred ca raidul de la sediul Olympus, la numai cateva zile dupa depunerea noilor documente, reprezinta o evolutie semnificativa in ancheta.

"Cred ca orice documente necesare procurorilor ar fi putut fi pur si simplu cerute si livrate de Olympus", a declarat Martin Schulz, de la Fujitsu Research Institute.

"Dar faptul ca au fost verificate birourile pare sa indice ca exista noi evolutii in ancheta care ar putea da o noua intorsatura povestii", a adaugat el.

Scandalul Olympus ar putea afecta imaginea Japoniei si a corporatiilor sale. In aceste conditii, analistii cred ca raidul de la Olympus se vrea un semnal din partea autoritatilor ca toate corporatiile trebuie sa opereze in cadrul de reguli dat.

"Intr-un fel, este bine ca s-a intamplat acest lucru, pentru ca erau temeri ca aceasta chestiune va fi musamalizata", a spus Gerhard Fasol,de la Eurotechnology Japan. "Raidul va linisti astfel de temeri", a adaugat el.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Olympus, #Olympus Japonia, #date financiare Olympus, #Olympus scandal financiar , #Companii IT