Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Oracle va cumpara Right Now pentru 1.5 miliarde de dolari

Oracle va cumpara Right Now pentru 1.5 miliarde de dolari


Compania americana Oracle a anuntat, luni, ca va prelua Right Now, realizand una dintre cele mai importante achizitii din zona cloud computingului, un business in continua dezvoltare.
Oracle, cunoscut ca producator de baze de date, va prelua Right Now, o companie care ofera firmelor servicii de relatii cu clientii prin intermediul internetului, pentru 43$ actiunea, ceea ce inseamna 1,5 miliarde de dolari dupa finalizarea tranzactiei, informeaza Financial Times.

Achizitia va arunca Oracle in competitie cu salesforce.com, lider pe piata de cloud computing, si va forta compania germana SAP sa devina mai agresiva in domeniu, potrivit analistului Rick Sherlund, citat de Financial Times.

Oferta pe care Oracle a facut-o luni era initial asteptata la sfarsitul anului sau la inceputul lui 2012. Right Now, cu sediul in Montana, Statele Unite, a declarat venituri de 58,4 milioane de dolari in al doilea trimestru al anului.

Ambele companii functioneaza pe principiul "software ca serviciu", ceea ce inseamna asigurarea unui serviciu companiilor prin abonament si nu prin vanzarea definitiva a produsului.

Cloud Computingul este un domeniu nou si in continua dezvoltare din zona informaticii, care reprezinta un ansamblu distribuit de servicii de calcul, aplicatii, acces la informatii si stocare de date fara ca utilizatorul sa aiba nevoie sa cunoasca amplasarea si configuratia fizica a sistemelor care furnizeaza aceste servicii.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1149 ori