Productia iPhone, oprita la o fabrica din China. Mii de angajati Foxconn in greva

Sambata, 06 Octombrie 2012, ora 11:25
1495 citiri
Productia iPhone, oprita la o fabrica din China. Mii de angajati Foxconn in greva
Sursa: The Telegraph

Productia iPhone 5 a fost oprita la o fabrica din China, dupa ce mii de muncitori au intrat in greva, la una din fabricile Foxconn din centrul statului chinez.

Cel putin 3.000 de muncitori au demarat greva vineri dupa-amiaza, la complexul Zhengzhou din centrul Chinei, infuriati de controalele de calitate si obligatia de a munci in timpul Sarbatorilor Nationale chineze din perioada 1-7 octombrie, transmite Reuters, citand organizatia China Labor Watch.

Aceasta greva vine intr-un moment sensibil pentru Apple, care se confrunta deja cu probleme in acoperirea cererii pentru ultimul sau model de smartphone.

Apple a refuzat sa comenteze, iar reprezentantii Foxconn au declarat ca "strang informatii" despre eveniment si ca vor transmite un comunicat de presa, cand acesta va fi gata.

Fabrica unui furnizor Apple inchisa din cauza unor violente

Cele doua organizatii au fost criticate pentru conditiile de lucru proaste si salariile mici la fabricile din China. Ca urmare a acestor critici, ele au organizat un audit al conditiilor de lucru din fabrici, au marit salariile, au imbunatatit masurile de siguranta pentru muncitori si au redus orele suplimentare.

Foxconn este cel mai mare producator de componente electronice pentru branduri reputate, precum Apple, HP, Nokia sau Dell.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#greva Apple, #greva Foxconn, #greva China iPhone, #conditii munca China, #conditii munca foxconn , #Companii IT