Profitul Facebook, tras in jos de veniturile slabe ale Zynga

Sambata, 06 Octombrie 2012, ora 09:38
1952 citiri
Profitul Facebook, tras in jos de veniturile slabe ale Zynga

Zynga, compania care face jocul Farmville pentru Facebook, se asteapta la venituri mult mai reduse in a doua jumatate a anului 2012. Din aceasta cauza si profitul Facebook ar putea fi afectat.

Zynga a redus estimarile privind rezultatele financiare in a doua jumatate a anului 2012 cu aproximativ 100 de milioane de dolari, la 1,09 miliarde de dolari.

Rezultatele financiare slabe inseamna o lovitura si pentru Facebook intrucat Zynga a generat retelei de socializare 14% din veniturile obtinute in primele luni ale acestui an, potrivit CNBC.

Actiunile companiei care a creat Farmille sunt in cadere libera, vineri au ajuns la cel mai scazut nivel din acest an dupa o scadere de 20 de procente.

Dezastrul de la Zynga ar putea avea repercusiuni asupra celei mai importante retele sociale din lume, Facebook. JP Morgan a redus cu 28% estimarile privind veniturile Facebook, avertizand ca Zynga reprezinta in jur de 9% din veniturile totale ale companiei infiintate de Zuckerberg.

Care este explicatia rezultatelor slabe raportate de Zynga?

Jocurile de pe retelele sociale precum Farmville, care reprezentau cea mai importanta sursa de venituri pentru companie, au pierdut teren pentru ca utilizatorii prefera jocurile pe telefonul mobil.

Facebook a inregistrat venituri de 1,184 miliarde de dolari in trimestrul doi al acestui an in crestere cu 32%, fata de 895 de milioane de dolari, suma obtinuta in trimestrul doi al anului precedent.

Facebook si-a oprit motoarele: A pierdut 157 milioane de dolari in T2

Zynga si Facebok sunt printre companiile in voga care care s-au lansat la bursa in 2011.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#Zynga rezultate financiare, #actiuni Zynga, #Zynga Facebook , #Companii IT