Razboiul brevetelor: Un nou proces Oracle-Google, oprit inainte sa inceapa

Sambata, 14 Iulie 2012, ora 17:40
1233 citiri
Razboiul brevetelor: Un nou proces Oracle-Google, oprit inainte sa inceapa

Daca Oracle vrea sa continue razboiul cu Google, trebuie sa faca acest lucru intr-o curte de apel, a decis un judecator.

Judecatorul William Alsup a refuzat propunerea deschiderii unui nou proces intentat de Oracle companiei Google pentru incalcarea unor brevete si a decis ca daca ei doresc continuarea luptei, aceasta va trebui sa fie la curtea de apel. Recent, majoritatea din cei 12 jurati prezenti la proces au decis impotriva Oracle. Din cauza lipsei unanimitatii, Oracle spera ca va avea sansa sa isi reargumenteze cazul, scrie CNET.

Astfel, urmatorul pas al Oracle ar putea fi continuarea procesului la Curtea Federala de Apel.

Decizia vine dupa ce Google a cerut saptamana trecuta ca Oracle sa plateasca costurile administrative ale procesului, care depasesc 4 milioane de dolari. Banii nu acopera insa si onorariul avocatilor.

Kristin Zmrhal, project manager la Google a aparat cererea companiei cu privire la suma mentionata mai sus, explicand ca ei sunt cei care au castigat procesul si are dreptul de a-si recupera cheltuielile.

Oracle a dat in judecata Google in 2010 pentru incalcarea drepturilor de autor si a unor brevete ce au legatura cu prezenta unor tehnologii Java pe sistemul de operare Android. Oracle detine Java ca parte a achizitiei Sun Microsystems, facuta la inceputul anului 2010.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Ședința de luni din plenul reunit al Parlamentului României, care avea ca obiect numirea noilor membri ai Consiliului Concurenței, a fost una tensionată. Două partide au absentat de la vot,...
Pensiile vor fi virate înainte de Paște. Anunțul lui Marcel Ciolacu
Pensiile vor fi virate înainte de Paște. Anunțul lui Marcel Ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu, marți, 23 aprilie, la începutul ședinței de Guvern, să facă demersurile necesare pentru ca toate pensiile să fie...
#proces Oracle Google, #proces Oracle, #refuz proces Oracle , #Companii IT