SAP detroneaza Siemens: Devine cea mai valoroasa companie germana listata la bursa

Marti, 24 Iulie 2012, ora 19:01
2116 citiri
SAP detroneaza Siemens: Devine cea mai valoroasa companie germana listata la bursa

SAP, cel mai mare dezvoltator de aplicatii informatice pentru afaceri, a devenit cea mai valoroasa companie germana listata la bursa, devansand pentru prima oara gigantul industrial Siemens, transmite Bloomberg.

Capitalizarea de piata a SAP a atins marti 62,8 miliarde de euro, peste cea de 61,8 miliarde de euro a Siemens sau cea de 60,8 miliarde de euro a Volkswagen.

Actiunile SAP sunt in urcare cu 4,2%, la bursa din Frankfurt, dupa ce compania a anuntat cresterea cotei de piata in pofida incetinirii activitatilor in industrie.

Titlurile SAP, companie cu o istorie de 40 de ani, au avansat de la inceputul acestui an cu 26%.

Cotatia actiunilor Siemens, cel mai mare grup industrial din Europa, fondat in 1847, a scazut in acest an cu 8,7%, in timp ce titlurile Volkswagen au avansat cu 15%.

"Castigam puternic cota de piata, dupa ce in trimestrul al doilea cresterea vanzarilor a depasit 10% pe piete in stagnare", a declarat intr-un interviu la televiziunea Bloomberg Jim Hagemann Snabe, co-director general al SAP.

Siemens a redus in aprilie estimarile privind rezultatele financiare anuale, dupa contabilizarea unor costuri exceptionale la divizia de echipamente pentru retele electrice.

Totusi, veniturile Siemens sunt mult mai mari decat cele ale SAP. Astfel, Siemens a raportat pentru anul fiscal precedent vanzari de 73,5 miliarde de euro, fata de numai 14,2 miliarde de euro in cazul SAP.

SAP, compania germana de software a inregistrat o cifra de afaceri in crestere cu 11% in ultimul trimestru din 2011, ajungand la 4,5 miliarde de euro.

De asemenea, SAP a anuntat un profit de exloatare in crestere cu 10%, ajungand la o valoare de 1,78 de miliarde de euro, in ultimele trei luni din 2011.

Cresterea a fost generata de vanzarile de aplicatii de business si de succesul tehnologiei SAP HANA, potrivit unui comunicat al companiei.

Investitiile SAP in Romania

SAP Romania a deschis la sfarsitul anului 2011 un centru care furnizeaza servicii de consultanta IT cu valoare adaugata clientilor grupului german SAP din Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA) si intentioneaza sa angajeze 400 de consultanti pana in 2014, urmand sa aloce in acest sens intre 30 si 40 milioane de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#valoare SAP bursa, #companii germane bursa, #SAP Siemens , #Companii IT