Saudi Telecom planuieste achizitii majore in 2012

Luni, 24 Octombrie 2011, ora 11:36
1077 citiri
Saudi Telecom planuieste achizitii majore in 2012

Saudi Telecom planuieste sa faca achizitii majore in Orientul Mijlociu in 2012, pentru a-si extinde prezenta in regiune.

Directorul executiv al diviziei internationale al Saudi Telecom, Ghassan Hasbani, a declarat pentru Reuters ca vede in 2012 anul potentialelor achizitii.

Desi Saudi Telecom s-a extins relativ tarziu in strainatate, in comparatie cu rivalii sai regionali precum Etisalat si Quatar Telecom, acum detine 80% din Axa Indonezia si 35% din compania turca Oger Telecom. Compania are, de asemenea, licente de telefonie mobila in Kuwait sau Bahrain.

Planul de investitii al Saudi Telecom vine pe fondul consolidarii concurentei de la rivali precum Mobily si Zain Saudi. Directorul companiei a declarat, miercuri, ca profitul de pe cel de-al treilea trimestru a fost injumatatit, cauzand neasteptate pierderi de schimb valutar si determinand luarea de masuri ca urmare a unei hotarari guvernamentale adverse.

Cu toate astea, potrivit lui Hasbani, Saudi Telecom analizeaza potentialele oportunitati spentru consolidarea portofoliului sau de investitii, si tinand cont de situatie economiei globale, compania se va concentra pe pietele regiunii Orientului Mijlociu unde exista o perspectiva rezonabila de stabilitate.

De asemenea, reprezentantul Saudi Telecom a spus ca finantarea nu este o problema pentru grup atata timp cat Saudi Telecom se va mentine la un nivel bun de rating si la un nivel bun de plata a compensatiilor de dividente.

Crestere broadband

Potrivit lui Hasbani, grupul se extinde in zona de broadband atat fix, cat si mobil, care tinde sa devina motorul de crestere al Saudi, cererile pentru servicii de date broadband dublandu-se.

In ceea ce priveste piata de mobile, producatorul finlandez Nokia afirma ca Arabia Saudita este in primele 5 tari ale lumii la nivel de descarcari, una din patru descarcari realizandu-se pe platformele sale din Orientul Mijlociu si Africa.

Analistii spun ca trei operatori arabi se bazeaza pe broadband pentru cresterea propriilor companii. Printre acestea se afla si Saudi Telecom, care potrivit afirmatiilor directorului sau executiv, prevede o crestere a companiei datorata zonei broadband si sporirii utilizarii datelor internet.

Google Maps vrea sa îi ajute pe utilizatori să găsească cele mai bune locuri din oraș
Google Maps vrea sa îi ajute pe utilizatori să găsească cele mai bune locuri din oraș
Google a anunțat recent implementarea unei noi funcții de inteligență artificială în aplicația Google Maps, destinată să transforme modul în care utilizatorii descoperă noi locuri....
Vești bune pentru șoferii cărora le place să circule pe drumuri de munte: Transapuseana capătă contur. A fost inaugurat un lot de 43 km FOTO
Vești bune pentru șoferii cărora le place să circule pe drumuri de munte: Transapuseana capătă contur. A fost inaugurat un lot de 43 km FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
#Saudi Telecom, #investitii STC, #operator arab, #achizitii Saudi , #Companii IT