Servicii legate de educatie, banci sau farmaceutica, comandate fictiv de Siveco

Miercuri, 10 Septembrie 2014, ora 10:59
1364 citiri
Servicii legate de educatie, banci sau farmaceutica, comandate fictiv de Siveco

Procurorii prezinta, in referatul prin care propun arestarea presedintelui Siveco, Irina Socol, o lista detaliata a comenzilor de prestari servicii ridicate la perchezitii de la sediul companiei, o parte a acestora fiind pentru solutii informatice in domeniile educatie, bancar si farmaceutic.

Procurorii de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti prezinta pe larg, in referatul cu propunerea arestarii preventive a presedintelui Siveco, comenzile de prestari servicii ce au fost ridicate cu ocazia perchezitiei facute la sediul la Siveco Romania.

Cu ce firme a incheiat Siveco contracte

Astfel, Siveco a facturat la societatea Eurovip servicii de monitorizare si evaluare incidente pentru 45 lectii realizate in proiectul SEI 5 destinat Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii (45 lectii x 1.200 euro/lectie = 54.000 de euro) si servicii de monitorizare si evaluare incidente pentru 45 lectii realizate in proiectul SEI 5 destinat Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii (50 lectii x 1.200 euro/lectie = 60.000 de euro), precum si servicii de validare a ofertei tehnice pentru Calcul performanta financiara si analiza la Eximbank, servicii de validare a ofertei tehnice pentru implementarea unei solutii de Enterprise Content Management in cadrul EASA (European Aviation Safety Agency).

Pentru aceeasi firma, Siveco a facturat servicii de validare a fiselor de proiect pentru depunere de proiecte pe FS POSDRU - la Ministerul Transporturilor, servicii de testare si monitorizare a rezolvarii incidentelor pentru sistemul Learning Content Management System AEL - destinat Ministerului Educatiei din Cipru, servicii de validare a ofertei tehnice pentru implementarea unei platforme eLearning in cadrul Distrigaz Sud si servicii de validare a cazurilor si scenariilor de test pentru Sistemul Informatic de Management Informatic al Stocurilor - S YMS - destinat CNE Cernavoda.

Pe numele societatii Future Soft Service, Siveco a facturat servicii de validare a cazurilor de test actualizate rezultate in urma modificarilor legislative dezvoltate in SIUI implementat la CNAS pentru modulul Farmacii, servicii de validare a cazurilor de test actualizate rezultate in urma modificarilor legislative dezvoltate in SIUI implementat la CNAS pentru modul Recuperare ambulatorie, servicii de validare a documentatiei cuprinzand cerintele software actualizate pentru urmatoarele module ale Sistemului de procesare a cererilor de finantare pentru dezvoltare rurala din cadrul Agentiei de plati pentru dezvoltare rurala si pescuit si servicii de validare a urmatoarelor documente pentru proiectele KB3 si KB4: raport 20 - Dezvoltarea si implementarea unui program de finantare a parteneriatelor intre comunitatile legale.

Tot pentru Future Soft Service, Siveco a facturat servicii de validare a documentatiei referitoare la modelul de date si de proces pentru proiectul SAFIR - servicii de consultanta pentru consolidarea si dezvoltarea sistemului informatic pentru administrarea prestatiilor sociale, servicii de validare a specificatiilor de testare actualizate pentru componenta de management al documentelor(SIVADOC) din cadrul Sistemului Informatic Integrat in implementare la ARBDD, servicii de validare a documentatiei referitoare la ghidul de utilizare al sistemului informatic national de semnalari (SINS) si servicii de validare a documentului de teste pentru BDNE (in limba franceza).

"Dupa cum se poate observa, avand in vedere caracterul complex si tehnic, pentru prestarea acestor servicii este nevoie de persoane cu cunostinte din domenii diverse. Or, asa cum am aratat, reprezentantii societatilor prestatoare nu aveau astfel de cunostinte, fapt de altfel recunoscut de acestia, care au aratat ca nu au prestat serviciile facturate catre Siveco Romania", noteaza anchetatorii, care mai arata ca toti cei audiati "au recunoscut faptul ca toate serviciile facturate catre Siveco sunt fictive" si ca "serviciile respective au fost prestate de catre angajatii Siveco, dar scriptic acestea cu fost inregistrate ca fiind prestate de cele sapte societati in scopul de a diminua impozitul pe profit si TVA de plata".

Procurorii mai arata ca, "practic, este fictiv tot lantul de achizitii din spatele societatilor care au facturat catre Siveco Romania", pentru ca, "din moment ce societatile prestatoare nu au avut angajati, inculpatii nu au cunostintele necesare pentru a presta astfel de servicii, iar alti prestatori reali de servicii nu au fost identificati, este evident ca toate serviciile facturate, inclusiv serviciile facturate catre Siveco, sunt fictive".

Anchetatorii mai precizeaza, in documentul citat, ca la locuintele inculpatilor, si la sediile societatilor prestatoare, cu ocazia perchezitiilor, nu au fost identificate calculatoare care sa contina programele informatice create si testate pentru Siveco Romania.

Presedintele Siveco, retinut de procurori

Irina Socol, presedinte si actionar al SIVECO Romania, a fost retinuta de procurori, marti dimineata, alaturi de o directoare din firma sa, in dosarul de evaziune fiscala in domeniul comercializarii de programe informatice, in care cu o zi in urma au fost facute perchezitii.

Procurorii au emis ordonanta de retinere pentru 24 de ore pe numele Irinei Socol, dar si pe numele directorului comercial adjunct, Aurora Ecaterina Crusti.

Ceilalti suspecti din dosarul de evaziune fiscala in domeniul comercializarii de programe informatice vor fi cercetati in libertate, dupa ce, la audierile de luni, majoritatea acestora si-au recunoscut faptele, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

In cazul lui Tiberiu Grabany a fost dispusa cercetarea sub control judiciar, au mai spus sursele citate.

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#siveco dosar, #procuratura siveco , #Companii IT