Shopping cu o noua moneda. Romanii sunt si ei vizati

Vineri, 08 Februarie 2013, ora 12:07
2110 citiri
Shopping cu o noua moneda. Romanii sunt si ei vizati

Amazon incerca o noua metoda ca sa ii oblige pe utilizatori sa plateasca aplicatiile pe care le descarca pe Kindle Fire: lanseaza o moneda virtuala care poarta numele site-ului.

Sefii de la Amazon anunta ca noua moneda va fi scoasa pe piata in luna mai a acestui an. Ei cred ca "inventia" este in avantajul tuturor: clientii vor avea un instrument de plata la indemana, dezvoltatorii de aplicatii vor primi bani pentru fiecare descarcare, iar Amazon va atrage cei mai talentati producatori, scrie Engadget.

"Noua moneda virtuala Amazon este conceputa pentru a ajuta dezvoltatorii de aplicatii si pentru a face lucrurile mai usore pentru clientii. Acesta este un exemplu foarte bun de inovare", a declarat Misha Lyalin, ZeptoLab's CEO.

Clientii vor putea achizitiona monede Amazon direct de pe contul lor. Chiar din luna mai, compania va oferi clientilor zeci de milioane de dolari in monede ce pot fi utilizate pentru programe in AppStore. Dezvoltatorii trebuie insa sa stie ca jocurile lor trebuie sa fie prezentate si aprobate pana pe 25 aprilie pentru a putea fi cumparate cu monede virtuale in luna mai.

Totusi, Amazon nu este prima companie care lanseaza un asemenea serviciu. Utilizatorii Xbox-ului de la Microsoft pot transforma bani in puncte. Spre exemplu, pentru XboxLive Arcade platesti 1.200 de puncte Microsoft si in realitate costa 10,20 de lire.

Analistii estimeaza ca un eventual succes al Amazon cu aceste monede virtuale ar putea revolutiona piata de e-commerce. Ar putea determina si alti retaileri online sa apeleze la aceasta metoda. Un exemplu despre cum o inovatie facuta de un mare operator poate schimba piata este incasarea banilor virtuali de pe blogging. Dupa ce Wordpress a acceptat moneda Bit, masura a fost preluata si de alti operatori.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#moneda virtuala, #moneda virtuala Amazon 2013, #bani virtuali Amazon , #Companii IT