Smartphone-urile HTC ar putea fi interzise in Germania

Miercuri, 30 Noiembrie 2011, ora 08:23
1719 citiri
Smartphone-urile HTC ar putea fi interzise in Germania

HTC, al patrulea cel mai mare producator de smartphone-uri din lume trebuie sa isi retraga toate dispozitivele 3G aflate la vanzare pe piata din Germania.

Ultimatumul dat de IPCom Germania, pune HTC in situatia de a se confrunta cu potentiale amenzi sau intreruperi de vanzari, scrie Financial Times.

Pana in prezent, HTC a fost invingatorul detasat al pietei de smartphone, inregistrand recorduri de vanzari in ultimele 6 trimestre.

Conflictul dintre cele doua companii dateaza din 2009, cand HTC a fost nevoita sa retraga un proces intentat impotriva IPCom, privind o incalcare de brevet, dar pe care l-a castigat IPCom.

Dupa retragerea recursului, IPCom a cerut HTC sa se conformeze cu decizia judecatorilor si sa retraga de pe piata germana toate dispozitivele sale 3G, in caz contrar avertizand ca va initia o procedura prin care sa impuna HTC o amenda in functie de numarul de telefoane vandute.

De cealalta parte, HTC sustine ca o alta hotarare judecatoreasca a facut ca litigiul privind acest brevet sa fie invalid. In plus, reprezentantii HTC afirma ca litigiul avea in vedere un model de telefon, care nu se mai afla in prezent pe piata, si ca modelele actuale au fost proiectate pentru a evita brevetele IPCom.

De asemenea, reprezentantii HTC au declarat ca, chiar si in cazul in care IPCom obtine un ordin de restrictie in Germania, aceasta nu va avea niciun impact asupra vanzarilor HTC, in Germania.

La randul sau, IPCom contesta acest lucru, afirmand ca hotarea judecatoreasca se refera la toate dispozitivele HTC, cu standarde internationale 3G.

In acest sens, directorul IPCom, Bernhard Frohwitter a declarat ca instanta judecatoreasca a stabilit in mod clar ca HTC incalca brevetele IPCom si ca acum le-a oferit si mijloacele de a pune capat acestei ilegalitati, afirmandu-si speranta ca in perioada sarbatorilor, dispozitivele HTC vor fi disparut deja din magazine.

Litigiul subiniaza mizele implicate in cazul brevetelor din industria smartphone-urilor.

Actiunea IPCom vine chiar inainte de stabilirea deciziei finale in cazul Apple vs HTC, de catre Comisia de Comert International din SUA. In acest caz, instanta a constatat ca HTC a incalcat doua brevete Apple.

Procesele vin int-un moment dificil pentru HTC, care a redus saptamana trecuta prognoza privind vanzarile sale din cel de-al 4-lea trimestru al acestui an, cu 20% mai putin, determinand astfel si scaderea valorii actiunilor sale, cu o cincime.

In plus, Jasmine Lu, analist la Morgan Stanley, avertizeaza ca piata de smartphone-uri este acum mult mai matura in SUA si ca adevaratele incercari pentru HTC, abia incep.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
#HTC vanzari Germania, #HTC proces IPCom, #smartphone , #Companii IT