Sony: Afacerea cu EMI vine intr-un moment potrivit

Luni, 14 Noiembrie 2011, ora 08:47
1242 citiri
Sony: Afacerea cu EMI vine intr-un moment potrivit

Sony considera ca achizitia diviziei EMI de music publishing vine intr-un moment foarte potrivit. Miscarea Sony va contribui la dezvoltarea segmentului de music publishing din India, segment cu un potential urias de crestere, a declarat presedintele Sony Music pentru India si Orientul Mijlociu, Shrindhar Subramaniam.

"India nu are un segment dezvoltat de music publishing inca, iar contractul semnat ne da acces la foarte multe nume mari. Speram sa ne dezvoltam puternic in aces segment in India. Ca si propunerea de a achizitiona Copyright Bill, cred ca intelegerea a venit la un moment potrivit", spune oficialul Sony, citat de The Economic Times.

Sony/ATV este un joint-venture realizat intre Sony Corp si trustul Michael Jackson. Cele doua companii cumpara divizia de music publisching a EMI pentru 2,2 miliarde de dolari.

EMI a fost fragmentat, iar Universal Music Group a achizitionat divizia de muzica inregistrata EMI pentru 1,9 milioarde de dolari.

EMI este scoasa la vanzare de catre compania Citigroup, care a preluat EMI in februarie, cand firma-mama, Terra Fira, a dat faliment din cauza datoriilor.

EMI are drepturi de autor asupra a peste 1 milion de melodii si coordoneaza activitatea unor nume mari in muzica de azi, precum Rihanna, Beyonce sau Alicia Keys.

Sony/ATV a intrat recent pe piata din India, printr-un parteneriat strategic cu Sony Music Entertainment India.

Contractul prevede ca Sony/ATV sa fructifice si sa coordoneze activitatile Sony Music India la nivel international, iar Sony India sa coordoneze activitatile Sony/ATV in India, Sri Lanka, Bangladesh si Nepal.

"Desi segmentul de music publishing reprezinta doar 30% din piata de muzica din India, exista un potential foarte urias aici", a declarat Subramania.

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#Sony achizitie EMI, #Sony extindere afacere, #Sony India , #Companii IT