Sony nu pierde speranta. Dupa 8 trimestre de pierdere, viseaza la profit in 2013

Joi, 07 Februarie 2013, ora 12:47
1534 citiri
Sony nu pierde speranta. Dupa 8 trimestre de pierdere, viseaza la profit in 2013

Grupul japonez Sony a inregistrat o pierdere de 115 milioane de dolari in ultimele trei luni ale anului trecut, marcand opt trimestre consecutive de rezultate negative pe fondul scaderii cererii pentru televizoare, in paralel cu ascensiunea Apple si Samsung in zona tabletelor si smartphone-urilor.

In perioada corespunzatoare a anului trecut, Sony a consemnat o pierdere de 1,6 miliarde de dolari, potrivit raportului prezentat joi de cel mai mare exportator japonez de electronice.

Analistii anticipau trecerea companiei pe profit in ultimul trimestru din 2012.

Sony estimeaza un profit de aproximativ 200 milioane de dolari pentru acest an, primul rezultat pozitiv din ultimii cinci ani.

Deprecierea yenului, care a ajutat rivalii Panasonic si Sharp, nu a fost suficienta pentru a aduce Sony pe profit.

Panasonic a inregistrat in ultimele trei luni ale anului trecut un profit net de aproximativ 650 milioane de dolari, spre surprinderea analistilor, care anticipau o noua pierdere. Totodata, Sharp a raportat primul profit operational din ultimele 5 trimestre.

Yenul a intrat pe un trend descendent de la sfarsitul lunii septembrie, cand premierul Sinzo Abe a anuntat o politica monetara agresiva impotriva deflatiei si aprecierii yenului.

Sony incearca sa se redreseze prin tranzitia catre smartphone-uri, tablete, imagistica digitala si jocuri video. Sub conducerea presedintelui Kazuo Hirai, compania a concediat 10.000 de angajati si s-a angajat sa aduca divizia producatoare de televizoare pe profit in urmatorul an fiscal, dupa noua ani consecutivi de pierderi.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#sony pierdere, #Sony profit, #tableta sony , #Companii IT