Sony renunta la afacerea comuna pe care o are cu Samsung, de productie LCD-uri

Luni, 26 Decembrie 2011, ora 10:30
1503 citiri
Sony renunta la afacerea comuna pe care o are cu Samsung, de productie LCD-uri

Sony a anuntat ca va renunta la contractul de tip joint venture pentru LCD-uri semnat cu Samsung, vanzandu-si actiunile pentru 940 de milioane de dolari, catre Samsung Electronics.

Sony detinea 50% dintre actiunile intreprinderii pentru LCD, infiintata in 2004 impreuna cu Samsung, pentru a asigura aprovizionarea Sony pentru televizoare cu ecran plat, scrie Reuters.

Intreprinderea de tip joint venture si-a vazut redus capitalul cu 15% in luna iulie iar surse din industrie au afirmat ca Sony cauta o iesire din aceasta afacere, cu scopul de a cauta surse mai ieftine pentru televizoarele sale cu ecran plat.

In noiembrie, Sony a anuntat ca se asteapta la pierderi financiare pana in martie 2012, numai in ceea ce priveste unitatea sa de televizoare estimandu-se pierderi de 2,2 miliarde de dolari din cauza scaderii cererii si a cresterii yenului.

La acel moment, Sony a declarat ca va restructura sectia de achizitionare de dispozitive LCD, dar nu a facut niciun comentariu referitor la contractul sau joint venture cu Samsung.

Analistii sunt de parere ca piata de televizoare LCD, evaluata la 100 de miliarde de dolari, a atins apogeul anul trecut si se va reduce cu 3-4% anual.

In aprilie anul curent, reprezentantii Sony au declarat ca nu vor realiza separat un contract de tip venture cu Sharp, iar in octombrie au semnalat ca vor sa se concentreze pe piata de mobile, afirmand intentia de a prelua controlul asupra unei alte afaceri de tip joint venture, cu Ericsson, pentru 1,5 miliarde de dolari.

Compania spera sa exploateze aplicatiile de muzica si video pentru a prinde din urma liderii pietei de smartphone, precum Apple.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#sony, #actiuni Sony, #samsung electronics, #joint venture, #Sony LCD , #Companii IT