Statul francez, implicat in protejarea patentelor Alcatel-Lucent

Vineri, 22 Februarie 2013, ora 15:58
1220 citiri
Statul francez, implicat in protejarea patentelor Alcatel-Lucent

Statul francez ar putea prelua o participatie la Alcatel-Lucent, pentru a proteja patentele producatorului neprofitabil de echipamente de retele, transmite Bloomberg.

Preluarea unei participatii minoritare la Alcatel-Lucent, posibil prin Fonds Strategique de Investissement, se afla printre alternativele analizate de administratia franceza, a declarat vineri un oficial guvernamental.

O astfel de miscare ar da guvernului mai multa influenta in companie, dupa un acord de finantare de 2 miliarde de euro criticat de unii oficiali, au spus alte surse apropiate situatiei.

Guvernul analizeaza mai multe solutii pentru Alcatel-Lucent dupa imprumutul anuntat in decembrie, aranjat de Credit Suisse si Goldman Sachs si garantat partial prin portofoliul de drepturi intelectuale al companiei.

Alte planuri analizate de autoritati includ incurajarea unei fuziuni intre Alcatel-Lucent si Nokia Siemens Networks, sau o investitie a statului in divizia de cabluri subacvatice a companiei.

Statul francez ar putea pana la urma sa decida sa nu investeasca in Alcatel-Lucent, au spus sursele.

Alcatel-Lucent a anuntat vineri ca Michel Combes, fost director la Vodafone, il va inlocui pe directorul general al Alcatel-Lucent, Ben Verwaayen, care a demisionat in aceasta luna dupa esecul unui plan de redresare de trei ani menit sa readuca grupul pe profit.

Alegerea noului director executiv al Alcatel-Lucent ar putea grabi o decizie a guvernului, conform surselor.

Alcatel-Lucent, grup format in 2006 prin fuziunea companiei franceze Alcatel cu Lucent Technologies din SUA, a fost eliminat anul trecut din indicele bursier francez CAC 40, dupa o scadere a capitalizarii de piata cu 70% fata de 2008, la sub 2 miliarde de euro.

De la fuziunea celor doua companii, Alcatel-Lucent a acumulat pierderi de circa 10 miliarde de euro.

Portofoliul de patente al Alcatel-Lucent include tehnologie pentru video-conferinte, compresia si transferul de date.

Valoarea patentelor cu aplicatii pentru tehnologia mobila a crescut, iar companii precum Apple si Samsung Electronics se judeca in instante pentru incalcarea drepturilor de proprietate intelectuala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Tesla, cel mai mare producător auto în funcţie de capitalizarea bursieră, va concedia până la 3.000 de angajaţi la singura sa fabrică din Europa, Grunheide, lângă Berlin, după ce a...
#Alcatel Lucent patente, #Alcatel Lucent participatie stat, #Alcatel Lucent actiuni stat , #Companii IT