Yahoo!: Rezultate financiare sub estimarile analistilor

Miercuri, 25 Ianuarie 2012, ora 12:30
1599 citiri
Yahoo!: Rezultate financiare sub estimarile analistilor
Sediul Yahoo!

Yahoo! Inc a anuntat rezultatele financiare pe ultimul trimestru al 2011, iar acestea reflecta starea critica in care se afla compania, estimarile analistilor dovedindu-se a fi optimiste.

Excluzand vanzarile realizate prin site-uri parnetenere, cifra de afaceri a companiei americane a scazut pana la 1,17 miliarde dolari, sub cele 1,19 miliarde estimate de analistii consultati de Bloomberg.

"Rezultatele Yahoo indica o reducere a cotei de piata cu niciun semn de imbunatatire in perioada urmatoare", a declarat un analist pentru Bloomberg. "Nimic nu indica vreo speranta in acest sens. Pur si simplu confirma cat de greu ii va fi lui Scott Thompson sa readuca compania pe drumul cel bun".

Ocoliti de advertiseri

Utilizatorii de internet petrec din ce in ce mai putin timp pe paginile Yahoo, favorizand site-urile retelelor sociale, precum Facebook, dar si rezultatele oferite de motorul de cautare al Google.

Achizitiile de reclame au suferit in urma crizei economice din Europa, a declarat CFO Tim Morse intr-un interviu. Astfel, jobul noului CEO este cu atat mai greu cu cat nu doar compania Yahoo! este afectata, ci intreaga economie.

Pe piata americana a publicitatii online, cota Yahoo a scazut in 2011 pana la 11 procente, de la 13 procente inregistrate in 2010, conform datelor EMarketer Inc din New York.

"Yahoo devine din ce in ce mai marginalizata, din punctul de vedere al advertiserilor. Este o piata care s-a indepartat de ei", considera un alt analist contactat de Bloomberg.

Un inceput de an tumultos

Pretul actiunilor Yahoo a crescut cu 1 procent inainte de inchiderea sedintei de tranzactionare de marti, pana la 15,69 de dolari pe actiune, dupa ce in cursul anului trecut, Yahoo a pierdut 3% din valoarea actiunilor.

In urma cu o saptamana, Jerry Yang, cofondator al companiei, si-a anuntat demisia dupa ce actionarii l-au acuzat ca urmareste o viziune personala ineficienta care impiedica salvarea companiei.

Scott Thompson, fost presedinte al eBay, s-a alaturat echipei Yahoo la inceputul anului, iar scopul sau principal este transformarea companiei intr-un adevarat competitor pentru Google.

Estimarile oficiale pentru urmatoarea perioada se situeaza intre 1,03 si 1,11 miliarde dolari, in timp ce analistii prezic rezultate de 1,08 miliarde dolari.

Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România a raportat în a doua parte a anului trecut un preț la energie electrică pentru uz casnic de 19,1 euro la 100 kWh, între ultimele cinci cele mai reduse din UE. Pe de altă parte,...
#rezultate financiare yahoo, #rezultate yahoo, #cifra de afaceri yahoo, #profit yahoo, #pret actiuni yahoo , #Companii IT