YouTube Romania, aproape de lansare

Sambata, 23 Martie 2013, ora 11:28
1710 citiri
YouTube Romania, aproape de lansare

Grupul Google pregateste lansarea YouTube Romania, asteptata cu mare interes de compozitorii romani, care urmeaza sa primeasca bani pentru videoclipurile incarcate pe acest site, in baza unui contract semnat, pe 6 martie, intre Google Ireland Limited si UCMR-ADA.

Organismul de gestiune a drepturilor de autor Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania - Asociatia pentru Drepturile de Autor (UCMR-ADA), care reprezinta pe teritoriul Romaniei 7.800-7.900 de compozitori si textieri de muzica, si-a informat membrii ca, pe 6 martie, a semnat cu Google Ireland Limited o "Autorizatie licenta neexclusiva de utilizare a operelor muzicale prin streaming oneros" pentru site-ul YouTube.

"Prin intermediul acestui contract, UCMR-ADA a obtinut pentru membrii sai dreptul de a colecta remuneratii, pentru utilizarile operelor muzicale pe internet, pe site-ul YouTube, prin streaming", se spune in anuntul UCMR-ADA.

Organismul de gestiune a drepturilor de autor isi atentioneaza membrii ca "data intrarii in vigoare a autorizatiei-licenta neexclusiva este data lansarii platformei YouTube-Romania".

"Aceasta data este stabilita de partenerii nostri de la Google, iar modalitatea de comunicare catre public va fi, cu siguranta, una de impact mediatic", precizeaza UCMR-ADA.

Este de asteptat ca prin lansarea YouTube Romania publicul sa aiba acces mai usor la un continut localizat, insa cei interesati vor putea accesa in continuare varianta internationala a YouTube.

Surse citate de Mediafax au declarat ca lansarea versiunii YouTube Romania va avea loc in acest an.

Pe de alta parte, cantaretii par a fi cei mai interesati de lansarea versiunii localizate a YouTube, deoarece - in baza contractului semnat intre UCMR-ADA si Google - vor putea sa incaseze bani pentru melodiile lor care vor fi postate pe YouTube Romania. Insa la fel cum nu se cunoaste inca data oficiala de lansare a YouTube Romania, nici UCMR-ADA nu a comunicat detaliile legate de procentele pe care le va incasa de la YouTube pentru membrii sai.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#Youtube Romania, #lansare Youtube Romania, #Google Youtube Romania , #Companii IT