Zynga te ajuta sa aduni prieteni

Vineri, 02 Martie 2012, ora 18:45
1997 citiri
Zynga te ajuta sa aduni prieteni

Zynga, compania creatoare de jocuri pentru Facebook, intentioneaza sa isi ajute utilizatorii sa stranga mai multi prieteni care joaca aceleasi titluri ca si ei pentru a avea o experienta de joc mai bogata.

Conform companiei, va fi lansata o noua platforma care va ajuta la descoperirea de oameni cu aceleasi interese pentru a usura viata tuturor in "satele" virtuale ale Zynga, scrie.

O varianta initiala a platformei va fi lansata pe Zynga.com in a doua jumatate a lunii. Miscarea va reduce dependenta companiei de Facebook, lucru pe care analistii il sfatuiesc de mult timp.

Majoritatea jocurilor Zynga sunt accesate direct din site-ul de socializare al carui venit este datorat in masura de 12 procente producatorului de jocuri. In viitor, majoritatea utilizatorilor vor merge direct pe site-ul Zynga unde vor gasi si oferte de la dezvoltatori independenti.

Pe termen scurt, insa, interdependenta dintre cele doua site-uri va creste, existand si posibilitatea ca noua platforma sa extinda prezenta Facebook. Site-ul de socializare experimenteaza in acest moment cu acordarea permisiunii de utilizare a creditelor Facebook si altor site-uri, inclusiv Zynga.

Platforma este un efort al Zynga de a creste dinamica de dezvoltare a companiei. Jocurile semnate de dezvoltatorii companiei au 240 de milioane de utilizatori lunari, iar planurile conducerii sunt atingerea cifrei de 1 miliard de jucatori.

Pentru a atinge acest numar, intreaga platforma Zynga trebuie sa fie un real succes, iar, spre deosebire de Facebook, toata lumea cauta acelasi lucru aici.

Cum functioneaza noua idee a Zynga

Conform companiei, la baza deciziei de a lansa aceasta noua platforma stau plangerile din partea utilizatorilor care vor un sistem de recompense instant, care sa ii faca sa simta ca au reusit ceva in cele 10 minute pe care le au libere pentru a se juca.

Acest lucru nu este posibil intotdeauna cand te joci pe Facebook, unde prietenii tai ar putea avea alte lucruri de facut decat sa iti raspunda la cereri instant.

"Daca joci CityVille si trimiti o cerere pentru un anumit obiect, ar putea trece cateva zile pana cand prietenii sa iti raspunda", a declarat John Schappert, CEO Zynga.

"Acolo vei astepta ceva timp pana cand vei construi cladirea de care ai nevoie. Pe platforma, insa, vei primi imediat obiectele respective".

Acest lucru se datoreaza faptului ca fiecare jucator va fi notat in mod public in functie de ajutorul pe care il ofera "prietenilor Z", asa cum sunt numiti de Zynga. Profilul de pe site va indica jocurile preferate, nivelul la care au ajuns si indexul de ajutorare.

"Este conceptul de balanta a schimbului. Cand accesezi profilul cuiva care joaca in fiecare zi si la care scrie ca si-a ajutat prietenii de 21 de ori in acea saptamana, in timp ce tu i-ai ajutat de doar 12 ori, atunci te vei intreba cum sa interactionezi mai mult, cum sa ii ajuti mai mult", sustine Reed Shaffner, product manager la Zynga.

Vestea a fost intampinata cu bucurie de investitoriI care au cumparat actiuni, cauzand o crestere a pretului acestora cu 10 procente in cursul sedintei de tranzactionare de joi, pana la 14,48 dolari.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#platforma Zynga, #jocuri zynga, #jocuri Zynga Facebook , #Companii IT