AdePlast investeste 2,8 millioane de euro intr-o noua fabrica la Ploiesti

Joi, 28 Iunie 2012, ora 17:15
2107 citiri
AdePlast investeste 2,8 millioane de euro intr-o noua fabrica la Ploiesti

Compania AdePlast va investi 2,8 milioane de euro in extinderea platformei industriale de la Ploiesti, fonduri care vor fi alocate pentru constructia unei fabrici de polistiren si a unei hale de depozitare.

AdePlast a anuntat joi inceperea constructiei la noua facilitate de productie, a treia din Ploiesti, unde va realiza un tip special de polistiren, cunoscut in industrie sub denumirea de polistiren grafitat.

Compania, controlata de omul de afaceri Marcel Barbut, mai detine la Ploiesti o fabrica de mortare si una de polistiren.

"Prin aceasta fabrica, avem o premiera in Romania in ceea ce priveste productia de materiale de constructii. Polistirenul grafitat este un material relativ nou, care reprezinta viitorul in materie de termoizolatii, avand in vedere ca are un randament cu 20 de procente mai mare decat a polisernului expandat clasic, la aceeasi grosime a placii", a declarat Barbut, intr-un comunicat.

Noua facilitate de productie va fi construita in paralel cu o noua hala de depozitare a polistirenului de fatada standard, pe o suprafata de 4.000 mp, necesara fabricii deja existente.

Hala va fi finalizata pana la sfarsitul lunii august, iar pana la finalul anului va fi functionala si noua capacitate de productie. Investitia totala in extinderea platformei industriale de la Ploiesti este 2,8 milioane euro, incluzand halele de depozitare si utilajele.

"In paralel cu aceasta investitie continuam proiectul inceput in Moldova pentru dezvoltarea fabricii de mortare uscate de la Roman, care este in plan sa se finalizeze pana la sfarsitului anului, unitatea avand o capacitate de 250.000 de tone anual. In spatiul construit va activa si un centru logistic pentru marfa de unde AdePlast va alimenta zona Moldovei sau care va pleca la export in Basarabia si Ucraina", a adaugat Barbut.

In primele cinci luni ale acestui an, AdePlast a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri de 31%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, la 58 milioane lei.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#AdePlast investitie Ploiesti, #AdePlast fabrica Ploiesti, #AdePlast rezultate financiare, #AdePlast investitii , #Companii Romania