Afacerile din serviciile prestate intreprinderilor au scazut in luna iulie

Marti, 11 Septembrie 2012, ora 12:50
1211 citiri
Afacerile din serviciile prestate intreprinderilor au scazut in luna iulie

Cifra de afaceri din serviciile prestate intreprinderilor in iulie 2012 a scazut cu 1,5% fata de luna precedenta, ca serie bruta, si a crescut cu 1% fata de iunie 2012 ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, anunta Institutul National de Statistica.

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie bruta, in iulie 2012, comparativ cu luna anterioara, a scazut cu 1,5% pe fondul reducerii activitatii de servicii informatice (13,6%), activitatii de secretariat, servicii suport si alte activitati de servicii prestate in principal intreprinderilor (8,5%), transporturilor pe apa (8,5%), activitatii juridice si de contabilitate, activitatii de consultanta in management (6,1%) si activitatii de posta si de curier (3,6%).

Cresteri s-au inregistrat in principal la depozitare si activitati auxiliare pentru transporturi (7%), transporturi terestre si transporturi prin conducte (5,6%), la transporturi aeriene (4,8%) si telecomunicatii (2,4%).

Cifra de afaceri in serviciile prestate intreprinderilor in iulie 2012 comparativ cu iulie 2011

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie bruta, in luna iulie 2012, comparativ cu luna iulie 2011, a avansat cu 7,1%, datorita in principal cresterilor din activitatile de arhitectura si inginerie, activitatilor de testari si analiza tehnica (29%) sau transporturilor pe apa (27,4%).

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna iulie 2012, comparativ cu luna iulie 2011, a crescut cu 5,9%.

Cresteri s-au inregistrat in cazul transporturilor pe apa (34,1%), la activitatilor de arhitectura si inginerie, activitatilor de testari si analiza tehnica (24,3%).

Cifra de afaceri din domeniul intreprinderilor in ianuarie - iulie 2012 fata de aceeasi perioada a anului trecut

In primele sapte luni ale acestui an, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie bruta, a crescut cu 5,8%.

In perioada ianuarie - iulie 2012, fata de aceeasu perioada din 2011, cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a avansat cu 6,3%, datorita in principal cresterilor inregistrate la activitatile juridice si de contabilitate, activitatile de consultanta in management (10%) si la transporturile pe apa (8,7%).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#servicii prestate intreprinderi, #afaceri servicii prestate intreprinderi, #INS servicii prestate intreprinderi , #Companii Romania