Agentia de turism Olimp Iasi, preluata de touroperatorul Mareea

Luni, 23 Ianuarie 2012, ora 08:14
2525 citiri
Agentia de turism Olimp Iasi, preluata de touroperatorul Mareea

Turoperatorul Mareea va prelua prin absorbtie Olimp Iasi, una dintre cele mai mari agentii din Moldova, si discuta integrarea altor catorva agentii din afara Bucurestiului.

"Noua agentie din cadrul grupului, cu o puternica notorietate pe zona Moldova, va aduce un important capital de clienti si imagine intr-o regiune in care prezenta Mareea nu era foarte bine structurata. Agentia care ni s-a alaturat reprezinta un prim pas pentru dezvoltarea prezentei noastre in Moldova", a spus Marius Usturoiu, proprietarul si directorul general al Mareea.

El a adaugat ca agentia Olimp va fi rebranduita in Mareea Iasi, iar fostul proprietar al acesteia, Grigore Alecsa, va ocupa in continuare functia de director general.

Potrivit lui Usturoiu, planul de dezvoltare al Mareea prevede pentru urmatorii trei ani cresterea numarului de agentii deschise sau preluate la nivelul intregii tari. Acesta a afirmat ca intentioneaza ca pe parcursul acestui an sa finalizeze negocierile de preluare si integrare a altor doi operatori de turism importanti de pe plan local.

"Am decis sa ma alatur touroperatorului Mareea pentru a ne consolida impreuna si mai bine pozitia in piata din aceasta parte a tarii. Pentru o perioada de timp vom functiona cu doua branduri, adica si cu Olimp, si cu Mareea. Avem in vedere cooptarea in cadrul grupului si a altor agentii din zona", a spus Alecsa.

El a adaugat ca Olimp a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 1,5 milioane de euro, in crestere cu 5% comparativ cu anul 2010. Circa 40% dintre clientii agentiei merg anual in vacante in tara.

Mareea, cifra de afaceri de 44,5 milioane de lei 20 2011

In ceea ce priveste Mareea, din punct de vedere al numarului de turisti trimisi in vacanta pe litoralul romanesc al Marii Negre, este lider pe plan national, cu peste 80.000 de turisti in 2011, in crestere cu 23% comparativ cu sezonul anterior.

"Datorita cresterii numarului celor care achizitioneaza vacante pe litoral prin intermediul Mareea si a retelei noastre de peste 1.400 de agentii revanzatoare, am decis sa investim concomitent si in zona hoteliera, preluand in septembrie 2011complexului hotelier Mercur-Minerva din Mamaia, pe care il vom transforma intr-o unitate destinata in primul rand familiilor cu copii", a mai spus Marius Usturoiu.

Mareea a incheiat anul 2011 cu o cifra de afaceri de 44,5 milioane de lei, in crestere cu 48% fata de vanzarile din anul 2010. Firma a fost infiintata in urma cu 15 ani la Deva si are o retea de 12 agentii la nivel national, dintre care patru in Bucuresti, unde se afla si sediul operational.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Mareea touroperator cifra de afaceri, #Olimp Iasi preluat Mareea, #cifra de afaceri Mareea , #Companii Romania