Amenzi usturatoare pentru constructorii de autostrazi

Marti, 07 August 2012, ora 17:11
1686 citiri
Amenzi usturatoare pentru constructorii de autostrazi

CNADNR a aplicat penalitati de 25,6 milioane lei pentru constructorii autostrazilor Orastie-Sibiu, Nadlac-Arad, Lugoj-Deva si Bucuresti-Ploiesti (Moara Vlasiei-Ploiesti) pentru depasirea termenului sau pentru neindeplinirea unor obligatii, au declarat reprezentantii institutiei.

Compania Impregilo, constructorul autostrazii Orastie-Sibiu lotul 3, a platit penalitati de 2,1 milioane lei pentru neindeplinirea unor puncte de referinta din contract, potrivit datelor Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR).

Stadiul fizic al lucrarilor pentru acest tronson este de 23,54%.

Penalitatile aplicate constructorului Nadlac-Arad lotul 1, respectiv asocierii Romstrade-Monteadriano Engenharia e Construcao - Donrep Construct, se ridica la 4,2 milioane lei. In acest caz, stadiul lucrarilor este de 5,88%, potrivit CNADNR.

Tot pentru neindeplinirea unor puncte din contract, pentru asocierea Tirrena Scavi - Societa Italiana per Condotte d''Acqua SpA - Cossi Construzioni SpA CNADNR a aplicat penalitati de 6,3 milioane lei. Antreprenorul a achitat sumele datorate, potrivit reprezentantilor institutiei.

Cea mai mare sanctiune a fost aplicata asocierii Spedition UMB - Pa&Co International - Euroconstruct ''98 - Com-Axa, respectiv 13 milioane lei pentru depasirea termenului contractual de finalizare a lucrarilor.

Stadiul lucrarilor pentru acest tronson este de numai 6% pentru primii 6,5 km, in timp ce restul portiunii pina la km 19,5 este finalizat in proportie de 97,5%.

Traficul pe autostrada Bucuresti-Ploiesti a fost deschis in luna iulie, valoarea lucrarilor ridicandu-se la 450 milioane euro.

Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a introdus recent un nou tip de reclame, numite „Pause Ads”, care se declanșează în momentul în care utilizatorii pun pauză videoclipului pe care îl urmăresc. Noua abordare...
#amenzi constructori autostrazi, #CNADNR amenzi, #penalitati constructori autostrazi , #Companii Romania