Andreea Vass, numita in Comisia de privatizare a Hidroelectrica

Miercuri, 01 Februarie 2012, ora 13:31
2276 citiri
Andreea Vass, numita in Comisia de privatizare a Hidroelectrica

Andreea Paul (Vass), consilierul primului-ministru, este incepand de miercuri membru al Comisiei pentru coordonarea procesului de privatizare a "Hidroelectrica", reiese dintr-o decizie publicata in Monitorul Oficial.

"La data intrarii in vigoare a prezentei decizii, doamna Andreea Maria Paul, consilier de stat in cadrul aparatului propriu de lucru al primului ministru, se numeste in calitate de membru al Comisiei pentru coordonarea procesului de privatizare a Societatii Comerciale de Producere a Energiei Electrice in Hidrocentrale "Hidroelectrica" - S.A. Bucuresti", se precizeaza in decizia semnata de premierul Emil Boc cu data de 31 ianuarie 2012.

Documentul a fost publicat in Monitorul Oficial miercuri, 1 februarie.

Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) a publicat pe site, la sfarsitul lui noiembrie, proiectele de hotarare pentru aprobarea strategiilor de vanzare a 10% din actiunile Hidroelectrica si Nuclearelectrica prin metode specifice pietei de capital.

Referitor la Hidroelectrica, proiectul de hotarare prevede ca se aproba majorarea cu 12,49% a capitalului social existent al societatii prin aport de capital in vederea oferirii spre subscriere prin oferta publica primara de actiuni a unui pachet de actiuni nou emise reprezentand 10% din capitalul social existent, precum si respectariidreptului de preferinta de subscriere, la pretul de vanzare al actiunilor nou emise in cadrul ofertei publice primare de actiuni, al actionarilor privati existenti ai societatii cu un pachet de actiuni nou emise reprezentand 2,49 % din capitalul social existent. Si in acest caz, actiunile nesubscrise urmare a neexercitarii dreptului de preferinta vor fi anulate.

Ofertele publice de vanzare se deruleaza printr-un intermediar autorizat, asa cum este acesta definit de legislatia pietei de capital.

Hotararile mai prevad ca pentru exercitarea dreptului de preferinta de catre actionarii existenti la achizitionarea de actiuni nou emise nu se va intocmi un prospect de oferta publica conform prevederilor reglementarilor pietei de capital.

Hidroelectrica este detinuta de statul roman, prin Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri si are circa 5.300 de angajati. Hidroelectrica administreaza 326 centrale hidroelectrice si statii de pompare, ce insumeaza o putere instalata de peste 6.300 MW.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#companii de stat Hidroelectrica, #privatizare hidroelectrica, #licitatie Hidroelectrica Vass , #Companii Romania