Averile directorilor RADET: case, terenuri, masini scumpe si jucarii de colectie

Sambata, 23 Martie 2013, ora 09:12
5593 citiri
Averile directorilor RADET: case, terenuri, masini scumpe si jucarii de colectie
Directorii RADET au luat mita de 500.000 de euro / sursa foto: Nasul TV

Directorii acuzati de procurori de fraudarea RADET au salarii care oscileaza in jurul sumei de 5.000 de lei, dar averile denota un trai mai mult decat decent.

Directorii implicati in scandal sunt Ion Voicu, director general, Dan Mavrodin, director economic si Ovidiu Daniel Gardus, director de exploatare si mententanta. Ei sunt acuzati, printre altele, ca au primit mita 500.000 de euro pentru facilitarea unor contracte cu institutia pe care o conduc.

Directorul general: in acte, un om sarac

Ion Voicu are un apartament in Bucuresti si o casa in comuna Glina, comuna in care directorul general mai detine si un teren intravilan, cu o suprafata de 540 metri patrati.

Potrivit declaratiei sale de avere, actualul director general de la RADET nu are bijuterii sau tablouri, dar are doua masini: un Ford Focus si Volkswagen.

Voicu are trei credite:

- la Banca Romaneasca, contractat in 2008 si scadent in 2018, cu o valoare de 51.000 de euro.

- la Credit Europe Bank, luat in 2012 si scadent anul viitor, in valoare de 1900 de lei

- imprumut de la o persoana fizica, Dima Ileana, luat in 2009 si scandent in 2014, cu o valoare de 30.000 de euro

Ion Voicu a primit, anul trecut, venituri salariale totale de 89.811 de lei.

Directorul economic: jucarii de 30.000 de euro

Mavrodin detine 25% dintr-un teren intravilan in Chitila, localitate unde care si o casa cu o suprafata de 83 metri patrati. Spre deosebire de Ion Voicu, Mavrodin are bijuterii din aur estimate, la 8.000 de euro, si o colectie de machete auto, in valoare de 30.000 de euro.

Directorul economic de la RADET a mentionat in declaratia de avere ca administreaza un depozit bancar de 20.000 de lei, deschis la Piraeus, si mai multe credite, in lei si in euro. Mavrodin trebuie sa ramburseze 13.900 de euro si 63.500 de lei.

Mavrodin a primit anul trecut, din salariul de la RADET, 69.333 de lei.

Directorul de exploatare: case, conturi si terenuri

Gardus este coproprietar al unui teren intravilan in Timisoara, cu o suprafata de 641 de metri patrati.

In plus, directorul de exploatare si mentenanta de la RADET este coproprietarul a doua apartamente. Gardus conduce un Volkswagen si are doua conturi, ambele facute la ING, dar in monede diferite: un depozit de peste 10.600 de lei si unul de 15.500 de euro.

De la RADET, Gardus a incasat anul trecut un venit de 75.411 lei.

Mita de 500.000 euro la RADET

Anchetatorii au ridicat 500.000 de euro, contracte, documente de plata, facturi si devize de lucrari in urma perchezitiilor facute vineri la RADET si la alte adrese din Bucuresti, Ilfov si Giurgiu, potrivit unor surse din Politie.

Sursele citate au precizat ca in cazul celor 500.000 de euro exista suspiciuni ca ar fi fost primiti cu titlu de mita.

Potrivit unor surse din Politie, mai multe firme ar fi in atentia anchetatorilor, printre care societatea de constructii Erbasu SA, CCEI SRL, SICOR SRL, Willo Romania si Multigama Tech.

Sursele citate au precizat ca RADET ar fi incheiat contracte cu mai multe firme pentru lucrari de intrastructura care ar fi fost platite dar nu ar fi fost executate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#frauda Radet, #ancheta RADET, #directori implicati frauda Radet, #avere director Radet , #Companii Romania