Aviva a vandut asiguratorului american MetLife operatiunile din Romania

Luni, 30 Ianuarie 2012, ora 15:41
1753 citiri
Aviva a vandut asiguratorului american MetLife operatiunile din Romania

Aviva a vandut catre asiguratorul american MetLife operatiunile din Romania (Aviva Asigurari de Viata si Aviva Pensii Private), Cehia si Ungaria, ca parte a strategiei de concentrare a activitatilor pe pietele unde grupul britanic are o pozitie dominanta.

"Am convenit vanzarea operatiunilor noastre din Cehia, Ungaria si Romania catre MetLife. Este inca un pas catre angajamentul nostru de a ne concentra pe pietele prioritare", a declarat presedintele Aviva Group, Andrew Moss.

Tranzactia va fi avizata de catre autoritatile competente din fiecare tara si va fi finalizata in cursul anului 2012, estimeaza compania britanica.

"Capitalurile proprii ale celor trei operatiuni la 30 iunie 2011 aveau o valoare de aproximativ 57 milioane de euro", se mentioneaza in comunicat.

Aviva nu a comunicat valoarea tranzactiei.

Cu vanzari globale de 47,1 miliarde de euro in 2010, Aviva este al saselea asigurator la nivel international, deservind 44,5 milioane de clienti in Europa, America de Nord si Asia-Pacific.

In Romania, Aviva Asigurari de Viata este unul dintre cei mai importanti jucatori, ocupand locul 5 in ierarhia de profil, cu o cota de 5,34% si subscrieri de 88,9 milioane de lei la finele anului 2010.

In primele noua luni ale anului trecut, subscrierile Aviva Asigurari de Viata au scazut cu 6,9%, la 54,81 milioane de lei, potrivit datelor asociatiei asiguratorilor din Romania (UNSAR), pe fondul unei reorganizari a businessului, care a avut ca obiectiv, printre altele, reducerea cheltuielilor si cresterea productivitatii. Compania a avut in 2010 pierderi de 19,9 milioane de lei.

Aviva Asigurari de Viata are un capital social de 109,9 milioane de lei, controlat de Aviva International Holding Limited (Marea Britanie) - 99,9998% si Aviva Training&Services SRL - 0,0002%.

Lansata oficial la 11 octombrie 2000, Aviva Romania a activat pana in iunie 2002 sub numele de Commercial Union Asigurari de Viata Romania.

In 2007, grupul britanic a intrat in Romania si pe piata pensiilor private, prin infiintarea Aviva Pensii Private, care activeaza atat pe segmentul pensiilor private obligatorii - Pilonul II, cat si al pensiilor facultative - Pilonul III.

Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
#Aviva operatiuni, #asigurari de viata Aviva, #tranzactii Aviva, #Aviva MetLife , #Companii Romania