Biris: Scutirea la plata CAS, benefica doar in anumite conditii

Luni, 16 Iulie 2012, ora 10:58
2358 citiri
Biris: Scutirea la plata CAS, benefica doar in anumite conditii

Masura de scutire de la plata asigurarilor sociale timp de un an pentru companiile care angajeaza tineri someri sub 25 de ani si peste 50 de ani este benefica, atat timp cat companiile nu vor fi tentate sa concedieze angajati doar pentru ca este mai ieftin sa angajeze tineri someri, este de parere Gabriel Biris.

"Este profitabil pentru companii sa angajeze tinerii in aceste conditii. Practic, un angajator are un cost cu 66% din costul normal pe care l-ar plati un agajator. Este normal ca o astfel de masura sa stimuleze angajarea tinerilor.

Problema este insa alta: trebuie sa se creeze locuri noi de munca, pentru ca, daca se vor da afara oameni cu experienta doar ca sa se angajeze tineri, pentru ca este mai ieftin, nu este in regula. O astfel de masura trebuie sa fie foarte atent luata.

Pentru a fi create locuri de munca trebuie sa existe investitii, iar acestea lipsesc. Este o masura benefica, insa depinde cum este facuta si daca este insotita si de alte masuri", a declarat avocatul Gabriel Biris pentru Business24.

Guvernul Ponta vrea ca firmele care angajeaza someri cu varsta mai mica de 25 ani nu vor plati pentru acestia, pentru o perioada de un an, contributii de asigurari sociale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#scutire plata CAS Ponta, #scutire plata CAS, #scutire contributii tineri, #beneficii angajare tineri , #Companii Romania