CFR Calatori se asteapta la pierderi de 427 milioane lei, in urcare cu 44%

Miercuri, 27 Martie 2013, ora 15:22
1904 citiri
CFR Calatori se asteapta la pierderi de 427 milioane lei, in urcare cu 44%
Pierderile CFR Calatori se adancesc in 2013

CFR Calatori se asteapta sa incheie acest an cu pierderi de 427,2 milioane lei, mai mari cu 44% fata de rezultatul negativ bugetat pentru 2012, de 296 milioane lei.

Potrivit proiectului de buget pentru 2013, transportatorul feroviar de calatori estimeaza venituri de 1,97 miliarde lei si cheltuieli de 2,39 miliarde lei.

Bugetul pentru anul trecut, aprobat in aprilie 2012, prevedea venituri mai mari cu 17%, de 2,32 miliarde lei si cheltuieli similare cu cele programate in acest an, de 2,43 miliarde lei.

Potrivit datelor raportate la Ministerul de Finante, compania de stat a avut un profit net de 1,5 milioane lei in 2011, dupa pierderi totale de peste 690 milioane lei in intervalul 2007 - 2010.

CFR Calatori a programat pentru acest an cheltuieli cu bunurile si serviciile de 821,8 milioane lei si de 660,3 milioane lei cu personalul. Cele din urma includ, printre altele, cheltuieli cu salariile de 434,4 milioane lei, bonusuri de 3 milioane lei si suma 90.000 lei aferenta contractului de mandat.

Proiectul de buget nu prevede nicio suma pentru cheltuieli cu plati compensatorii aferente unor disponibilizari de personal.

Noul management privat al CFR, aproape identic cu vechea structura

Noii sefi de la CFR Calatori sunt aceiasi care formau si vechea conducere a institutiei. Singura noutate este Alexandra Gatej, sef al Consiliului de Administratie (CA) si fost consilier al presedintelui Traian Basescu.

Valentin Dorobantu, numit manager privat, este de fapt fostul director general al companiei. El ocupa functia de director general inca din ianuarie, cand l-a inlocuit pe Stefan Roseanu. Dorobantu este finul omului de afaceri Costel Comana, cel care controleaza operatorul privat de transport feroviar de persoane Regiotrans Brasov.

Dorobantu a fost demis in decembrie 2012, in timpul mandatului lui Ovidiu Silaghi, dupa mai multe controverse legate de faptul ca a promovat interesele operatorilor feroviari privati de trasport persoane in detrimentul companiei de stat.

Alexandra Gatej, fost presedinte la Unilever si fost consilier al presedintelui Traian Basescu, a fost numita, joi, de ministrul Transporturilor Relu Fenechiu, presedintele Consiliului de Administratie al CFR Calatori.

Din 2005 si pana in 2009 a preluat conducerea Unilever Europa Centrala si de Sud. In iulie 2009 a fost numita in functia de consilier prezidential in cadrul Departamentului Mediul de Afaceri Intern si International al Presedintiei, dar un an mai tarziu si-a dat demisia pe fondul scandalului declansat de colaborarea cu Securitatea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#CFR Calatori pierderi, #buget cfr calatori, #management CFR Calatori , #Companii Romania