CFR Marfa are datorii de 1,8 miliarde de lei, dar achizitioneaza 1000 de vagoane

Miercuri, 06 Februarie 2013, ora 18:24
2824 citiri
CFR Marfa are datorii de 1,8 miliarde de lei, dar achizitioneaza 1000 de vagoane
Sursa foto: Cursdeguvernare

Compania de stat CFR Marfa avea datorii, la sfarsitul lui 2012 de 1,8 miliarde de lei, dar se implica, alaturi de Grupul Grampet, in achizitionarea unui numar de 1000 de vagoane, prin intermediul Rolling Stock Company, asocierea dintre cele doua firme.

Astfel, Rolling Stock Company, asocierea dintre CFR Marfa si Grupul Grampet, isi extinde activitatea in alte cinci tari din spatiul Europei Centrale si de Sud-Est si planuieste sa achizitioneze 1.000 de vagoane.

Rolling Stock Company va incheia contracte cu parteneri Serbia, Croatia si Republica Sarba. Negocierile sunt aproape finalizate, potrivit reprezentantilor companiei. In plus, societatea a demarat pasi pentru a patrunde, in viitorul apropiat, si in sectorul transportului feroviar de marfa din Turcia si Grecia, scrie Agerpres.

Privatizarea CFR Marfa: Fenechiu sustine ca statul trebuie sa ramana un actionar important

Totodata, reprezentantii companiei au anuntat intentia ca in acest an sa achizitioneze 1.000 de vagoane superioare tehnic, din dorinta de a imbunatati calitatea parcului de material rulant.

In ultimii ani, Rolling Stock Company a achizitionat peste 500 de vagoane de capacitate mare, superioare din punct de vedere tehnic, pentru a-si tine parcul de material rulant competitiv in functie de nevoile partenerilor sai.

Prin aceste noi contracte, Rolling Stock Company isi va desfasura activitatea in 11 tari din Europa, avand anterior contracte de inchiriere cu operatori feroviari din Germania, Cehia, Polonia, Slovacia, Bulgaria, Ungaria.

Conform sursei citate, in luna ianuarie, societatea raporta un profit pe 2012 in valoare de 19,4 milioane de lei.

Rolling Stock Company este o societate comerciala privata cu capital integral roman, avand ca actionari doua dintre cele mai importante firme de pe piata operatorilor feroviari, CFR Marfa si Grup Feroviar Roman - membra Grupului Grampet. CFR Marfa si-a adus aportul in material rulant din parcul rece (neutilizat) al companiei, in timp ce Grup Feroviar Roman a adus ca aport in numerar aproximativ 50 de milioane de euro.

Inainte de 1989, parcul de material rulant al CFR Marfa continea peste 120.000 de vagoane, insa, potrivit unor estimari peste, 80.000 de vagoane au fost taiate si valorificate ca fier vechi.

In perioada 2008-2009, pentru parcul de material rulant modernizat si reparat de catre fabrici romanesti, SC Rolling Stock Company SA, care a inceput activitatea in martie 2008, a incheiat contracte de inchiriere cu operatori feroviari de transport privat si agenti economici din Germania, Cehia, Polonia, Slovacia, Bulgaria, Ungaria, Romania, etc.

Rolling Stock Company S.A a fost infiintata in anul 2008 ca un joint-venture. Asocierea dintre cele doua societati care activeaza pe piata transporturilor pe cale ferata - Grup Feroviar Roman S.A si CFR Marfa S.A - a aparut din dorinta partilor de a beneficia de oportunitatea creata prin reorganizarea la nivel european a sistemului feroviar de transport de marfuri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate. Ce funcții oferă
Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate. Ce funcții oferă
Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate, Google Vids, concepută pentru a optimiza crearea prezentărilor animate în mediul corporate. Aceasta a fost prezentată în...
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
#CFR Marfa vagoane, #datorii CFR Marfa, #privatizare cfr marfa , #Companii Romania