Coca-Cola si Pepsi modifica retetele celebrelor bauturi

Vineri, 09 Martie 2012, ora 10:39
2552 citiri
Coca-Cola si Pepsi modifica retetele celebrelor bauturi

Companiile Coca-Cola si PepsiCo isi modifica retetele de fabricatie ale bauturilor lor, reducand nivelul unui colorant chimic caramel pentru a se conforma legislatiei statului american California.

In caz contrar, companiile ar fi fost obligate sa inscrie pe etichete un avertisment privind potentialul cancerigen al acestor bauturi, relateaza vineri BBC News.

Noile retete contin mai putin 4-metil-imidazol 4-MEI, un colorant care da culoarea caramel a bauturilor si care a fost inclus de statul California pe lista substantelor carcinogene.

Potrivit unei organizatii de protectie a consumatorilor, substanta cancerigena se formeaza atunci cand se utilizeaza amoniac si/sau sulfiti impreuna cu 4-MEI, pentru ca bauturile sa capete o culoare bruna.

"Desi credem ca nu exista, pentru sanatatea publica, niciun risc care sa justifice o asemenea modificare, le-am cerut furnizorilor nostri de caramel sa ia aceasta masura pentru ca produsele noastre sa nu fie supuse obligatiei unui avertisment nefondat stiintific", a declarat Diana Garza-Ciarlante, reprezentata a companiei Coca-Cola, pentru agentia Associated Press.

Un studiu a descoperit o legatura intre colorantul in cauza si cancerul la rozatoare, insa, potrivit Asociatiei americane a producatorilor de bauturi, nu exista nicio dovada ca el prezinta un risc pentru sanatatea oamenilor.

Administratia americana pentru alimente si medicamente (FDA) afirma ca o persoana ar trebui sa bea 1.000 de doze de Coca-Cola sau de Pepsi pentru a fi expusa aceluiasi nivel de 4-MEI administrat animalelor de laborator.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#ingrediente Coca Cola, #reteta Coca Cola, #Pepsi colorant cancerigen , #Companii Romania