Companiile romanesti din industria de aparare vor sa exporte in Golf

Marti, 13 Decembrie 2011, ora 15:53
1728 citiri
Companiile romanesti din industria de aparare vor sa exporte in Golf

Sapte companii romanesti din industria de aparare vizeaza contracte de export in tarile din zona Golfului, acolo unde exportul romanesc de produse si servicii de tehnica militara este in continua crestere in ultimii ani.

Potrivit institutiei, companiile interesate sunt Romarm, Romtehnica, U.M. Tohan, I.M. Mija, Electromecanica, Pro Optica si Aerostar. In perioada 12-14 decembrie 2011, companiile mentionate expun in cadrul editiei inaugurale a expozitiei militare internationale "Gulf Defence & Aerospace 2011" din Kuwait, a anuntat marti Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA).

"Domeniile de interes sunt cele ale transportoarelor blindate, sisteme de armament de artileriei si infanterie, sisteme de vedere optoelectrice, bugetele alocate achizitiilor in aceste sectoare depasind suma de trei miliarde dolari anual", anunta un comunicat al MECMA.

"Compania nationala Romarm, prezenta la targ, urmareste atat o continuitate a legaturilor comerciale in zona Golfului, cat si o dinamizare a activitatii de export pe componentele aflate in portofoliu cu alti parteneri ce vor fi identificati cu ocazia acestui eveniment", se mai arata in comunicat.

La acest targ expun sub pavilion national companii prestigioase de profil din SUA, Marea Britania, Franta, Canada si Germania. Sunt prezente, de asemenea, cu stand national, firme de specialitate din Serbia, Bulgaria, Azerbaidjan sau Africa de Sud.

"Participarea companiilor romanesti de profil, cu sprijinul MECMA si Centrului Roman pentru Promovarea Comertului si Investitiilor Straine (CRPCIS), in colaborare cu patronatul de ramura PATROMIL, la primul targ de tehnica militara din Kuwait reprezinta o noua oportunitate pentru dezvoltarea sustenabila a exportului romanesc", se mai spune in comunicat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#companii romanesti export, #export armament Golf , #Companii Romania