Consiliul Concurentei a extins investigatia pe piata produselor de semnalizare rutiera

Luni, 12 Noiembrie 2018, ora 14:05
1983 citiri
Consiliul Concurentei a extins investigatia pe piata produselor de semnalizare rutiera
Foto: CC0 Creative Commons

Consiliul Concurentei a extins investigatia pe piata produselor de semnalizare rutiera si a efectuat o inspectie la sediul companiei Girod Semnalizare Rutiera SRL, potrivit unui comunicat al institutiei, remis, luni, AGERPRES.

Anul trecut, Autoritatea de concurenta a declansat o investigatie privind o posibila intelegere pe piata comercializarii produselor de semnalizare si siguranta rutiera in cadrul unor licitatii publice organizate, in perioada 2014 - 2016, de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania SA, in prezent Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere din Romania.

Consiliul Concurentei a efectuat, in 2017, inspectii inopinate la sediul companiilor Vesta Investment SRL, Helvespid SRL, Loial Impex SRL, IPA SA si Dual Man SRL, companii suspecte ca ar fi participat la trei proceduri de achizitie publica fie prin constituirea unor asocieri de companii (consortii) in vederea depunerii unei oferte comune, fie prin participarea cu oferte individuale, fara a se concura intre ele, in vederea castigarii contractelor de furnizare, in conditii mai slabe de competitivitate si calitate.

"Pe parcursul derularii investigatiei, autoritatea de concurenta a obtinut indicii referitoare la faptul ca practica anticoncurentiala investigata ar putea viza mai multe proceduri de achizitie publica, inclusiv pentru serviciile de marcaje rutiere si chiar proceduri de achizitie privata a mijloacelor de semnalizare rutiera, precum si la posibila implicare a companiei Girod Semnalizare Rutiera SRL in practica anticoncurentiala investigata", au explicat reprezentantii Consiliului.

Inspectiile inopinate constituie o etapa preliminara a investigatiei, iar efectuarea lor nu reprezinta o antepronuntare a Consiliului Concurentei in ceea ce priveste existenta unei incalcari a Legii concurentei.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Consiliul Concurentei piata semnalizare rutiera, #semnalizare rutiera , #Companii Romania