Credit pentru IMM. Coface lanseaza Asigurarea de Credit Comercial SMART

Marti, 19 Martie 2013, ora 11:44
3058 citiri
Credit pentru IMM. Coface lanseaza Asigurarea de Credit Comercial SMART

Grupul Coface promoveaza un nou produs dedicat Intreprinderilor Mici si Mijlocii, prin care asigura riscul de neincasare a creantelor. Costul acestei asigurari de credit, SMART, variaza intre 3.500 si 15.000 de euro pe an.

Reprezentantii grupului Coface si-au stabilit ca tinta pentru SMART companiile cu o cifra de faceri intre 3 milioane si 20 milioane de lei, dar fara a exista o valoare maxima a creditului care sa fie asigurata.

Ce "acopera" asigurarea SMART

Reprezentantii Coface promit ca prin Asigurarea de Credit Comercial SMART, clientii au o serie de avantaje.

- Sprijina cresterea si dezvoltarea afacerii prin includerea clientilor noi si siguri in polita de asigurare

- Conditiile si costul acestui produs au fost simplificate si diminuate pentru a raspunde nevoilor unei companii de dimensiune mica

- Procesul de vanzare este unul simplificat, clientul avand controlul asupra unor optiuni standardizate care permit achizitionarea rapida a politei, in maxim 7 zile

- Polita se poate cesiona catre banca pentru a sprijini procesul de obtinere a unei finantari

- Sistem flexibil de stabilire a costului asigurarii pentru a spori accesibilitatea (clientul alege raportul cost/ acoperire optim pentru bugetul si riscul sau)

De exemplu, pentru o companie care estimeaza ca va realiza o cifra de afaceri de trei milioane de lei, cu plata la termen, prima de asigurare variaza intre 3.500 si 4.300 de euro, intr-un an de zile, in functie de atingerea acestei cifre pe parcurusul periaodei de asigurare. Clientul va beneficia de plata in patru rate.

Coface InfoQuick livreaza rapid informatii despre companii

Aceste produs, lansat in acelasi timp cu Asigurarea de Credit SMART, reprezinta o platforma on-line, care permite clientilor sa obtina informatii de afaceri despre companiile din Romania intr-un timp foarte scurt.

Produsul de baza al platformei este un raport online livrat in cateva minute, ce prezinta orice companie din Romania din perspectiva:

- Datelor generale ale companiei si actionariatului

- Situatiei financiare din ultimii 4 ani

- Comportamentului de plata

- Situatiei juridice a dosarelor existente in instanta

- Continut structurat in patru sectiuni: informatii generale, date financiare, comportament de plata si informatii judiciare

Poate analiza buletinul insolventelor, clientul Coface poate sa vada daca exista actiuni impotriva partenereului.

Pentru acest produs, Coface mizeaza pe companii cu o cifra de afceri de cel putin 10 milioane de lei.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#coface asigurare credit, #asigurare IMM , #Companii Romania