Dan Nica: Posta Romana va fi privatizata pana la finalul anului

Miercuri, 26 Septembrie 2012, ora 10:59
1941 citiri
Dan Nica: Posta Romana va fi privatizata pana la finalul anului

Ministrul Comunicatiilor, Dan Nica, a declarat ca patru societati sunte interesate de achizitionarea a minimum 20% din actiunile Postei Romane si ca societatea va fi privatizata pana la sfarsitul acestui an.

Potrivit lui Nica, in afara de posta belgiana, alte trei administratii postale din Europa s-au aratat interesate de societatea romaneasca.

Posta Romana va fi privatizata pana la sfarsitul acestui an, a precizat ministrul Comunicatiilor, care a anuntat ca KPMG a fost ales consultant pentru procesul de privatizare.

"Pe langa posta belgiana, care si-a exprimat interesul, au existat intrebari si din partea altor administratii postale Nu fac referiri publice, pentru ca unele dintre companii sunt listate la bursa, dar care au pus intrebari in privinta modului de derulare a procesului, chiar daca acesta nu a inceput.

Trebuie un investitor privat care sa vina si sa fie partener in cadrul companiei Posta Romana si sa investeasca sumele de bani necesare modernizarii, deschiderii complete a competitiei care se va intampla pentru piata serviciilor postale de la 1 ianuarie 2013", a declarat Dan Nica.

Ministrul subliniaza ca ar putea fi vandute mai mult de 20% din actiunile societatii. Privatizarea Postei se va face prin majorarea capitalului social.

"In acest moment este in curs incheierea contractului cu cel care a fost clasat pe primul loc la licitatia care a avut loc pentru consultantul de privatizare. Aceasta firma este KPMG, unul dintre liderii mondiali in acest domeniu.

Speram ca in doua trei zile sa fie incheiat contractul, astfel incat acesta sa poata demara procedurile de evaluare, de cautare, de discutii cu potentialii investitori" a adaugat Nica Ministrul Comunicatiilor a precizat ca Posta Romana nu va mai trece prin alte disponibilizari, avand in vedere procesul de restructurare prin care a trecut recent.

El estimeaza un profit minim pentru Posta Romana de doua milioane de lei, dupa ce in ultimii ani a inregistrat pierderi de peste 70 de milioane de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#Posta Romana privatizare, #actiuni Posta Romana, #vanzare actiuni Posta Romana , #Companii Romania