Dante Stein, consilierul premierului, este noul presedinte al Consiliului de Administratie Tarom

Vineri, 15 Noiembrie 2013, ora 14:53
1641 citiri
Dante Stein, consilierul premierului, este noul presedinte al Consiliului de Administratie Tarom

Dante Stein, consilier onorific al premierului, a fost ales presedintele Consiliului de Administratie al Tarom, iar Manuel Donescu, secretar de stat in cadrul Ministerului Transporturilor, va ocupa functia de vicepresedinte, a anuntat, vineri, compania.

Deciziile au fost luate joi, cand a avut loc prima sedinta a noului CA al companiei.

"In cadrul sedintei s-a decis invalidarea reducerii contractuale a duratei mandatului directorului executiv, Christian Heinzmann, de la 4 ani la 1 an ca fiind contrara prevederilor statutare si s-au discutat aspecte aferente demararii procesului de evaluare a acestuia, conform celor dispuse de AGA", se arata intr-un comunicat Tarom.

Anularea de catre Consiliul de Administratie a actului aditional prin care durata mandatului lui Heinzmann a fost scurtata de la 4 ani la 1 an a fost anuntata marti de catre ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, la Mediafax Talks about Aviation.

Administratorii au mai stabilit si primele comitete de lucru, respectiv cele de Guvernanta Corporativa, Nominalizare si Remunerare si de Audit.

Ministerul Transporturilor a revocat recent intreg Consiliul de Administratie al Tarom, in contextul conflictului dintre membrii acestei structuri de conducere si Heinzmann.

Noul Consiliu de Administratie numit de AGA este alcatuit din Dante Stein, Manuel Donescu, Florin Luca - consultant strategie bancara, Bogdan Speteanu - director general BCR Leasing si Razvan Filipescu - presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism.

Anterior, Consiliul de Administratie a fost format din Dan Pascariu (presedinte), Valentin Macec (vicepresedinte), Ciprian Ladunca (membru), Marius Ghenea (membru) si Dumitru Prunariu (membru).

"Apreciez faptul ca Tarom, fiind o companie majoritar detinuta de stat, prezinta un interes ridicat pentru public, dar mi-as dori ca de acum incolo sa fie purtate mai putine dezbateri in presa si sa ne concentram, in schimb, asupra rezolvarii problemelor companiei. Tarom are o pozitie strategica, de ambasador al Romaniei. Vrem sa o relansam ca sa poata ocupa astfel locul pe care il merita", a declarat Dante Stein, in comunicat.

Dante Stein este fiul fostului proprietar al companiei AutoItalia, Herbert Stein.

Tarom a fost infiintata in 1954 si este detinuta de stat, prin Ministerul Transporturilor.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#consilier Dante Stein, #Consiliul Administratie Tarom, #presedinte Tarom , #Companii Romania